Kirjasto vei kirjat sinne missä nuoret lukijat ovat – Instagram-kuvapalveluun

New Yorkin kirjasto (Public Library) on kehittänyt tavan lukea e-kirjoja, joka toimii Instagram-kuvapalvelussa. Puhelimeen ei tarvitse ladata mitään uusia sovelluksia Instagramin lisäksi lukemista varten. Hieman erikoinen ratkaisu, sillä kirjat ovat Instagramissa kuvina – tosin helposti luettavissa, ja niitä on elävöitetty animaatiolla. Mihin kirjasto tällä oikein pyrkii?
New York, kirjasto, Instagram-kirjat
New Yorkin kirjaston Instagram-tililtä löytyy nyt yksi kirja: Alice’s Adventures in Wonderland (Lewis Carroll). Pian kirjasto saa valmiiksi kaksi kirjaa: Metamorphosis (Kafka) ja The Yellow Wallpaper (Charlotte Perkins Gilman). Kirjasto kutsuu näitä teoksia Insta Novel –nimellä.

Klassikkokirjoja siis, jotka ovat saatavilla myös monessa muussa formaatissa, esimerkiksi Gutenberg.org-palvelussa Liisa ihmemaassa on sekä EPUB että Kindle-formaatissa tarjolla.

Kaikkia lukijoita animaation lisääminen kirjaan ei saa hihkumaan riemusta, mutta nuoret lukijat voivat pitää sitä aivan luontevana lisänä kirjan sivulla. Kun New Yorkin kirjasto vielä on päätynyt laittamaan kirjat nimenomaan suosittuun Instagramiin saataville, näyttää siltä, että kirjasto tavoittelee juuri nuoria lukijoita.

Jos kerran kirjaston mielestä on hyödyllistä muuntaa kirjat kuviksi ja jaella niitä lukijoille kuvapalvelun kautta, niin kenties seuraavaksi joku keksii laittaa kirjoja luettavaksi YouTube-videopalveluun?

Luettavaa kirjaa en YouTubesta vielä löytänyt, mutta äänikirjoja videopalvelusta löytyy runsaasti myös suomeksi.

Tässä New Yorkin kirjaston Insta Novel esittelyvideo:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *