Videovuokraamon asiakkaat siirtyvät katsomaan vuokraelokuvia kotitietokoneelta

Videovuokraamo Netflix mullisti elokuvien vuokrauksen Yhdysvalloissa noin 10 vuotta sitten kun se keksi uuden toimintamallin. Asiakkaat saivat valita Netflixin nettisivulta mitä elokuvia halusivat katsoa. Posti toi kuukaudessa niin monta DVD:tä kotiin kuin kuukausittainen tilausmaksu salli ja katsotut leffat laitettiin palautuskuoressa takaisin Netflixille postissa.

Nyt Netflix elää nykyaikaa. Kolmisen vuotta sitten aloitettu elokuvien katselu netissä on jo niin yleistä, että kaksi kolmasosaa Netflixin asiakkaista, joilla on laajakaista ja joiden kuukausimaksuun sisältyy nettivuokraus, katsovat elokuvia ja TV-sarjoja netin kautta.

Asiaa tutkinut markkinatutkimusyritys TDG ei kerro tarkkoja lukuja, mutta sen voi arvioida tarkoittavan miljoonia katsojia. Siis joka päivä miljoonat ihmiset vuokraavat ja katsovat elokuvia netin kautta kotitietokoneella tai televisiosta. Tietokoneella leffan katsomiseen ei tarvita lisälaitteita. Televisiosta voi nettileffan katsoa, jos on TV johon on liitetty moderni pelikonsoli tai Blu-Ray-soitin.

Ehkä hieman yllättäen tietokone on suositumpi nettileffojen katselussa kuin televisio. 33% katsoo leffat vain tietokoneelta, 8% ainoastaan TV:stä ja 24% käyttää kumpaakin laitetta.

Myös Suomessa voi vuokrata ja katsoa elokuvia netin kautta. CDON ja Sfanytime vuokraavat elokuvia 24 tunniksi kahden-viiden euron hinnalla, mutta muitakin nettivuokraamoja varmasti on.

Categories Yleinen