Suuret kustantajat odottelevat, pienet toimivat siirryttäessä metsää säästäviin kirjoihin

Lahden kirjatapahtumassa 20.3.2010 oli perinteisten kirjojen lisäksi puhetta e-kirjoista. Keskustelemassa e-kirjoista olivat Nina Kairisalo, Milla Karppinen (Into Kustannus), Jaana Airaksinen (Into Kustannus) ja Petri Stenman (Like).

Lahden kirjamessuilla Into Kustannus ja Like kertoivat e-kirjoista
Vasemmalta: Milla Karppinen. Nina Kairisalo, Petri Stenman ja Jaana Airaksinen.

Miellyttävä yllätys e-kirjojen Suomeen rantautumista odottaville lukijoille oli uutinen tiettävästi ensimmäisen suomalaisen oppaan julkaisusta. Epinen on Nina Kairisalon kirjoittama opas e-kirjoihin, joka luonnollisesti on saatavilla ainoastaan digitaalisessa muodossa. Kairisalo kertoo Epinen-teoksen esittelevän e-kirjojen maailmaa yleensä, mutta se tarjoaa myös keinoja tuottaa hyviä e-kirjatiedostoja.

Lahden kirjatapahtumassa kustantajat keskustelivat e-kirjoista ja lukulaitteista

Like kustannuksen Petri Stenman arveli e-kirjojen markkinoiden hitaan käynnistymisen syyksi Suomessa suurten kustantajien epäröinnin. Lukulaitteita omistavat ihmiset saattavat olla kiinnostuneita marginaalisista tuotekategorioista, joille on vaikea löytää massamarkkinatuotteita.

Milla Karppinen ja Jaana Airaksinen totesivat Into Kustannuksen aloittaneen e-kirjojen julkaisun koska pieni kustantaja voi liikkua markkinoilla joustavammin kuin suuri kustantaja ja heillä oli sopiva kirjasarja jo olemassa. He uskovat tietokirjojen voimaan e-kirjoissa. Kustantaja varoitteli myös luottamasta puoli-ilmaisten e-kirjojen loputtomaan tarjontaan, koska e-kirjojen julkaisukustannus ei loppujen lopuksi jää kauas painetun kirjan kustannuksesta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *