Espoon kaupunginkirjasto lainaa e-kirjojen lukulaitteita 12.4.2010 lähtien

Espoon kirjastossa ollaan ajan hermolla uuden teknologian suhteen. 12.4.2010 alkaen kaupunginkirjasto tarjoaa lukijoille lainaksi BeBook-nimisiä e-kirjojen lukulaitteita.

Bebook e-kirjojen lukulaite

Lukulaitteita löytyy Sellon, Entressen, Kirjasto Omenan, Tapiolan, Soukan, Kivenlahden ja Nöykkiön kirjastoista. Laitteita ei voi varata, vaan se on haettava palvelutiskiltä, jonne se myös palautetaan viimeistään viikon päästä.

Toisin kuin Turun kaupunginkirjaston lainaamissa lukulaitteissa, Espoon laitteissa ei ole valmiina e-kirjoja. Lainaajalla täytyy olla PC, jonne hän lataa ostamiaan, HelMetistä lainaamiaan, tai esimerkiksi Gutenberg-projektin sivuilta löytämiään e-kirjoja.

Kun PC:n levyllä on tallessa haluttu e-kirja tai muu dokumentti (pdf, epub, doc, txt tai html), se siirretään lukulaitteeseen USB-kaapelin kautta. Siis hiukan sorminäppäryyttä vaaditaan, mutta ei sen enempää kuin kuvien purku digikamerasta vaatii.

BeBook-lukulaitteessa on lähes paperille painetun musteen veroisen kontrastin ja tarkkuuden tarjoava mustavalkoinen näyttö. Tekstiä voi lukea auringonvalossa, mutta ei pimeässä ilman jotain ulkopuolista valonähdettä. Lisää tietoa BeBook-lukulaitteesta löytyy englanninkielellä täältä.

Espoon kaupunginkirjaston ohjeita:

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *