Kaksi Beatles-aiheista elokuvaa tekeillä: puuhamiehinä Martin Scorsese ja Liam Gallagher

Vuonna 1970 hajonnut Beatles vaikuttaa edelleenkin menestyviin musiikintekijöihin ja elokuvantekijöihin. Cannesin 2010 elokuvafestivaaleilla on tullut julkisuuteen kaksi eri projektia, joissa valmistellaan Beatlesiin liittyviä elokuvia. Asialla ovat Martin Scorsese ja Liam Gallagher entisestä Oasis-bändistä.

Kokenut elokuvaohjaaja Martin Scorsese on loppusuoralla George Harrisonista kertovan elokuvan työstämisessä. Harrison kuoli vuonna 2001, josta lähtien hänen Olivia-vaimoa on pyydetty avaamaan Georgen arkistot. Beatlesin kitaristi ja sen jälkeen soolouran luonut muusikko oli arkistoinut lähes kaiken mitä oli tehnyt. Martin Scorsese tunsi George Harrisonin, joten Olivia ryhtyi yhteistyöhön Scorsesen kanssa kun oli nähnyt hänen tekemänsä Bob Dylan-elokuvan.

Scorsese, Olivia ja tuotantoryhmä on työstänyt leffaa jo kolme vuotta. Ennen näkemätöntä materiaalia on luvassa runsaasti. Nyt elokuva on leikkauspöydällä ja julkaisua odotellaan vuodelle 2011. Nimeksi on tulossa ”Living in the Material World: George Harrison”.

Oasis-bändin jälkeistä elämää elävä Liam Gallagher on myös halunnut tarttua Beatlesin tarinaan elokuvan muodossa. Hän ei kuitenkaan lähesty Georgin, Paulin, Ringon ja Johnin tarinaa heidän kauttaan, vaan levy-yhtiö Applen kautta. Vuonna 1972 Richard Di Lello kirjoitti Applen tarinasta kirjan ”The Longest Cocktail Party” (Pisimmät cocktail-bileet), johon elokuva perustuu. Leffassa ei ole tarkoitus käsitellä Beatles-asioita, vaan aikaansa edellä olleen levy-yhtiön edesottamuksia.

Apple Records perustettiin 1968 ensisijaisesti Beatlesin ympärille, mutta muitakin artisteja kuten Badfinger, Ravi Shankar ja James Taylor oli mukana.

Liam ’know what I mean’ Gallagher kertoo videolla leffasuunnitelmasta tuottaja Andrew Eatonin yrittäessä saada suunvuoroa hänen vieressään.
http://www.guardian.co.uk/film/2010/may/16/cannes-liam-gallagher-beatles-film

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *