Suomi seuraa perässä: Ruotsissa operaattori Telia on jo suurin elokuvien vuokraaja

Vuokrasin jo vuosia sitten elokuvia netistä SF anytime-sivuilta. Leffaa ei ladattu kokonaan kotikoneelle, vaan sitä katsottiin sen mukaan kun sitä laajakaistaa myöten lirui. Ihan toimiva systeemi oli jo silloin. Onkin ollut ihmeellistä, että elokuvien vuokraaminen netistä ei ole yleistynyt nopeammin.

Ruotsissa läpimurto on jo tapahtunut, sillä Turun Sanomat kertoo laajakaista- ja puhelinoperaattori Telian olevan jo maan suurin elokuvavuokraaja. Suomessa tullaan hieman perässä.

Leffojen vuokraus netissä on yksi kuumista kasvualoista digitaalisessa mediassa. Yhdysvalloissa juuri julkaistu Apple iPhone 4-älypuhelimella voi vuokrata leffoja suoraan kännykkään Netflix-vuokraamosta. Voddler-elokuvapalvelu on musiikkipalvelu Spotifyn ohella herättänyt viimeisetkin ihmettelijät.

Kannattaa harkita kaksi kertaa ennen kuin sijoittaa suuria rahoja Blu-ray-soittimeen (paitsi jos on leffaharrastaja) koska nettivuokraamot ja satelliittikanavat tarjoavat laajan leffavalikoiman lähivuosina myös HD-formaatissa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *