Kobo Nia -lukulaitteessa on juuri ne ominaisuudet mitä lukemiseen tarvitaan

kobo nia e-kirjojen lukulaite

Lukulaitevalmistaja ja e-kirjakauppa Kobo tuo keskelle kesää uuden lukulaitteen, joka osuu tuotteiden ominaisuus- ja hintahaitarin alaosaan. Kobo Nia on edullinen perusominaisuuksilla varustettu tuote, jonka valmistaja selkeästi on ajatellut houkuttelevan ihmisiä, jotka saattavat harkita halvimman Amazon Kindle -laitteen hankintaa.

Valmistajan listahinta Nia-laitteelle on 99 euroa. Sillä saa lukulaitteen, jossa on kompakti kuuden tuuman mustavalkonäyttö. Pistetiheys 1024×758 on pienehköllä ruudulla riittävä, jotta kirjaimet ovat näytöllä selkeitä. Tärkeä ominaisuus on säädettävä näytön valo mikä mahdollistaa lukemisen kynttilän valossa (tai myös ilman sitä).

kobo nia lukulaite ja näytön valo

Langaton internet-yhteys ja USB-liityntä auttavat kirjojen lataamisessa. Muistikorttipaikkaa Nia ei sisällä.

Kobon laitteilla voi lukea suomalaisista kaupoista ladattuja e-kirjoja, koska laitteet osaavat avata EPUB-muotoisia kirjoja. Äänikirjoja Nia ei kuitenkaan osaa toistaa. Vielä muistutus siitä, että Amazonin kaupasta ostettuja e-kirjoja voi lukea vain Kindle-laitteilla (ja tableteihin, puhelimiin ja tietokoneisiin ladattavilla lukuohjelmilla), ei minkään muun merkkisillä laitteilla.

Kobon verkkokaupasta englanniksi ja kotimaan kielellä Dustin-kaupasta voi laitetta tilailla kun se heinäkuun 2020 aikana tulee saataville. Erillinen suojakotelo on listahinnaltaan 20 euroa. Se suojaa näytön ja herättää laitteen automaattisesti kun kannen avaa, ja laittaa sen nukkumaan kannen mennessä kiinni.

Ensimmäinen arvio laitteen käytöstä on julkaistu täällä. Mitään yllätyksiä suuntaan tai toiseen testaaja ei löytänyt.

Kobo Nia -lukulaitteen ominaisuuksia

kobo nia kuuden tuuman lukulaite
 • Kuuden tuuman E ink Carta harmaasävynäyttö.
 • 1024 × 758 kuvapistettä, pistetiheys 212 tuumalla.
 • Valaistu näyttö, jonka kirkkaus on säädettävissä.
 • Tallennustilaa 8 GB, johon mahtuu tuhansia kirjoja.
 • 12 fonttia, joista käyttäjä voi valita mieleisensä.
 • Langaton internet-yhteys WiFi 802.11b/g/n.
 • Micro USB.
 • E-kirjaformaatit: EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR.
 • Kuvaformaatit: JPG, GIF, PNG, BMP.
 • 1000 mAh akku, jolla päästään viikkoja kestävään käyttöön.
 • Valittavissa kielissä mukana monen muun lisäksi suomi ja ruotsi.
 • Paino 172 g.
 • Mitat 112.4 x 159.3 x 9.2 mm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *