Historiallisten tietokoneiden museossa voi nyt käydä ilman pääsylippua

historiallisten tietokoneiden museo The National Museum of Computing
Näytön kuva virtuaalivierailusta The National Museum of Computing -museoon.

Englannissa on museo The National Museum of Computing (TNMOC), joka uskoo saaneensa kokoon maailman suurin toimivien historiallisten tietokoneiden näyttelyn. Sieltä löytyy 1940-luvun Turing-Welchman Bombe ja Colossus -tietokoneet, mainframe-koneita 1970-luvulle asti, ja edelleen PC-tietokoneista moderneihin mobiililaitteisiin ja robotteihin. Museo on pandemian vuoksi ollut suljettu, mutta pelkkään pölyjen pyyhkimiseen aikaa ei ole käytetty, vaan he ovat rakentaneet kaikille vierailumahdollisuuden internetin kautta.

Tästä linkistä pääset museoon kulkemaan ja tutkimaan tietoteknikkaa ennen Facebookia ja TikTokia. Jos Google Streetview on tuttu, niin samalla tavalla tässä museossa pääse liikkumaan eteenpäin, kurkistamaan huoneisiin ja lukemaan seinätauluja.

Museo avautuu syyskuussa 2020 vierailijoille, jotka ihan itse saavat ostaa pääsylipun, kävellä ovista sisään ja kuljeksia huoneesta toiseen. Museo sijaitsee Lontoon pohjoispuolella Bletchleyn paikkakunnalla. Liput on varattava etukäteen, sillä sisään päästetään vain määrätty määrä ihmisiä kerrallaan.

tietokonemuseo The National Museum of Computing

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *