Netistä tullut tehokas myyntikanava lehtien tilausmyynnille

Ostan erittäin harvoin mitään puhelinmyyjiltä, mutta joitakin kuukausia sitten erään ammattiaikakauslehden myyjä sai minulta lehtitilauksen. Odotin innolla ensimmäistä numeroa, jossa piti olla juuri sitä tietoa mitä olin jo jonkin aikaa kaivannut, mutta en ollut vielä ehtinyt muualta etsiä. Pettymys oli karvas kun lehti paljastui pinnalliseksi asiakaslehti-tyyppiseksi läpyskäksi, josta kenenkään ei pitäisi maksaa senttiäkään. Onneksi tilauksen peruutus sujui ongelmitta.

Yhdysvalloissa lehtien tilausmyynti on siirtymässä voimakkaasti nettiin. Jo 24 prosenttia lehtitilauksista saadaan netin kautta Magazine Publishers of America-järjestön tutkimuksen mukaan. Näistä netin kautta tulleista tilauksista 93 prosenttia meni suoraan lehtikustantajille, kulkematta siis välikäsien kautta.

Netin kautta tehtävällä lehtitilauksella on lukijan kannalta myös se hyvä puoli, että tilaussivulla voi olla lehden näytenumero selattavana. Tällöin vältytään epämiellyttäviltä yllätyksiltä ja mahdollisilta tilauksen peruutuskiistoilta jos lehti ei vastannutkaan odotuksia.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *