Sony Reader Touch e-kirjojen lukulaite helppokäyttöinen mutta kosketusnäytössä haasteita

Valtaosa tällä hetkellä saatavilla olevista e-kirjojen lukulaitteista on tehty E-ink näyttöteknologialla. Se takaa erittäin tarkan tekstin hyvällä kontrastilla. Valtaosaa lukulaitteista on kuitenkin käytettävä näppäimillä, joka ei välttämättä ole se luontevin tapa lukea kirjaa.

Sony on yrittänyt ratkaista ongelman rakentamalla Reader Touch PRS-600 lukulaitteeseen painomusteen tarkan E-ink näytön päälle kosketusnäytön. Näin laitteesta saatiin helppokäyttöinen, mutta tehtiinkö samalla teksti himmeämmäksi ruudulla? Kyllä, näin on käynyt. Katso video, jossa esitellään Sony Reader Touch-lukulaitteen ominaisuuksia ja hyviä ja huonoja puolia.

Videolla käydään läpi:
– päävalikon sisältö.
– miten kirjoja selataan ja haetaan hakutoiminnolla.
– miten tekstin kokoa voi muuttaa.
– sivun kääntäminen sormella, näppäimella ja kynällä.
– muistiinpanojen tekeminen e-kirjan sisällöstä.
– miltä kirja näyttää lukunurkan lampun valossa ja kirkkaassa auringonvalossa.

Sony Reader Touch on tukeva e-kirjojen lukulaite, jota on helppo käyttää heti kun on oivaltanut muutaman perusliikkeen, jolla kosketusnäyttöä ohjataan. Uskon, että kosketusnäyttö on valtavirtaa tulevaisuudessa myös lukulaitteissa. Sony ei vielä tässä laitteessa ole täysin onnistunut ratkaisemaan teknistä haastetta miten kosketusnäyttö yhdistetään korkean kontrastin tekstinäyttöön. Sony Reader Touch-laitteella on hyvä lukea e-kirjoja silloin, kun valoa on runsaasti ja näytön saa pidettyä sellaisessa asennossa, että se ei heijasta liikaa.

Sony Reader Touch-laitteen ominaisuuksia:
– Laitteessa voi lukea ePub, BBeB Book, PDF, TXT, RTF dokumentteja ja e-kirjoja.
– Näyttö on 6 tuumaa, 800×600 pikseliä.
– JPEG, PNG, GIF, BMP kuvia voi katsella mustavalkoisina.
– MP3 ja AAC-muotoon pakattua musiikkia voi kuunnella kuulokkeilla.
– Memory Stick ja SD korttipaikat.
– USB-kaapeli.
– Valmistaja ilmoittaa akun keston olevan 7500 sivua.

sony reader touch päävalikko

sony reader touch lukulaite muistiinpano kirjan sisällöstä

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image