Tällainen on poikkeuksellisen tuotteliaan kirjoittajan ja koodarin näppäimistö

the key näppäimistö

Kirjailijan ja tietokoneohjelmistoja laativan koodaajan ei aina tarvitse keksiä jokaista tekstiriviä uudelleen, sillä maailmaan mahtuu runsaasti aineistoa mitä voi käyttää omassa teoksessa. Äärimmilleen vietynä kierrätyksen riskinä on plagiointi, mutta lainaaminen aiemmin julkaistuista lähteistä on tuttua kaikille. Sellaisia luovan työn tekijöitä varten, jotka ovat poikkeuksellisen ahkeria lainaajia on nyt tehty oma näppäimistö. Tuotteessa on vain kaksi näppäintä: kopioi ja liitä.

The Key -nimen saanut tuote liitetään tietokoneeseen USB-kaapelilla, jonka jälkeen voi ryhtyä hommiin. C-näppäimellä voi kopioida ja V-näppäimellä tiputtaa tekstin haluamaansa paikkaan. Kolmannella näppäimellä voi tehdä jotain muuta, sillä kaikki näppäimet ovat ohjelmoitavissa. Hintaa The Key -näppäimistöllä on 29 dollaria. Tuotteen ensimmäinen erä myytiin alta aikayksikön, mutta uusi erä tuotteita on luvattu toimittaa joka puolelle maailmaa joulukuun puolessa välissä.

Miksikö näppäimet on nimetty C ja V? Kun tietokoneella valitsee tai maalaa tekstin minkä haluaa kopioida, ja painaa Ctrl C -näppäimiä, valittu teksti kopioituu muistiin odottamaan käyttöä. Kun vie kohdistimen siihen kohtaan tekstiä, mihin haluaa liittää muistissa odottavan tekstin, voi painaa Ctrl V -näppäimiä. Yllättävää kyllä, sama näppäinyhdistelmä toimii niin Windows, Linux kuin Mac-tietokoneissa.

Tuotteen syntytarina on yksi parhaista mitä olen kuullut. Stack Overflow on erittäin suosittu verkkopalvelu ohjelmoijien keskuudessa, jossa he voivat kysyä kysyä miten tehdä joku asia määrätyllä ohjelmointikielellä tai korjata hankala virhe ohjelmassa. Kysymykset ja vastaukset ovat varsin hyvätasoisia ja hyödyllisiä sillä yhteisön jäsenet antavat pisteitä vastauksille. Pisteet puolestaan ovat arvostettuja jäsenten keskuudessa.

Joka tapauksessa, Stack Overflow -palvelun henkilökunta keksi vuoden 2021 aprillipäiväksi onnistuneen pilan. Aina kun joku yritti kopioida koodirivejä sivuilta, he saivat erikoisen ilmoituksen: olet käyttänyt sinulle kuuluvat ilmaiset kopioinnit, mutta voit jatkaa kopiointia ostamalla sitä varten näppäimistön. Koodarit pitivät pilasta niin paljon, että he todellakin halusivat ostaa sellaisen näppäimistön. Stack Overflow teetti ensimmäisen erän, joka menikin välittömästi kaupaksi.

Stack Overflow on myös kehittänyt uuden ajatuksen lainaamalla tuttua fraasia ja lisäämällä siihen jatkon:

Hyvät taiteilijat kopioivat. Erinomaiset taiteilijat varastavat. Parhaat taiteilijat kopioivat, ja sitten lisäävät. (Good artists copy. Great artists steal. Greatest artists copy, then paste.)

the key näppäimistö ja usb kaapeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *