Amazon uudisti suosituimman Kindle-lukulaitteen suurentamalla hieman näyttöä

Amazon kindle kids lukulaite

Samaan aikaan kun moni lukulaitteiden valmistaja on ryhtynyt tarjoamaan usean kokoisia laitteita, Amazon on pitänyt kiinni kuuden tuuman näytön koosta kaikissa muissa paitsi yhdessä Kindle-mallissa (Oasis). Nyt Amazon on kuitenkin päättänyt seurata markkinoita ja suurentanut suositun Kindle Paperwhite -lukulaitteen näytön 6,8 tuumaan.

Näytön koon muutos ei ole suuren suuri, mutta samalla Paperwhite 6.8 on saanut tarkan 300 ppi pistetiheyden näytön, vesitiiviin kuoren, lisää tallennustilaa ja näytön valaistus on viritetty hienoon kuntoon. Uusia Paperwhite-malleja on kolme: Standard, Kids ja Signature Edition.

vesitiivis amazon kindle paperwhite lukulaite

Paperwhite Standard on siis saanut 6,8 tuuman E ink -mustavalkonäytön, 8 GB tallennustilaa laitteessa (Amazonin pilvipalvelu lupaa rajattomasti tilaa kaupasta ostetuille digitaalisen median tuotteille) ja Wi-Fi langattoman internet-yhteyden. Amazon.com-kaupassa tuote on hinnoiteltu 140 dollariin. Jos haluaa päästä eroon mainoksista, joita Kindle-laitteen kotisivulla pyörii, täytyy maksaa 20 dollaria lisää.

Paperwhite Kids on laitteena täsmälleen sama kuin edellä esitelty Standard, mutta Kids-tuotepaketissa on muutama varsin hyödyllinen lisäys. Amazon ei lähetä mainoksia Kids-lukulaitteeseen, hintaan sisältyy suojakannet, ja Kids+ palvelun saa vuodeksi mukaan. Amazon.comissa hinta on 160 dollaria. Tämä tarkoittaa sitä, että Kids on parempi ostos kuin Standard-malli, varsinkin jos haluaa suojakannet. Käytössä mitään eroa normaaliin Kindle-laitteeseen ei ole, joten Kids-malli sopii kaikenikäisille lukijoille.

Paperwhite Signature Edition on samasta lukulaitteesta tuotteistettu de luxe -malli, jossa saa enemmän talletustilaa (32 GB), ei mainoksia, ja langattoman akun latauksen. Lukulaitteiden akun lataus ei tosin yleensä ole ihan mahdoton vaiva, sillä akut tyypillisesti kestävät viikkoja. Latauslaite täytyy tähän kuitenkin hankkia itse. Hinnaksi Amazon.com on tuotteelle laittanut 190 dollaria.

kindle paperwhite lukulaitteen valaistu näyttö
Näytön valaisu mahdollistaa lukemisen hämärässä.

Vielä tärkeä muistutus mitä Amazon Kindle -lukulaitteen käyttö edellyttää: Kindle-laitteisiin voi ostaa e-kirjoja ainoastaan Amazon-kaupasta. Laitteisiin voi myös ladata .MOBI-muotoisia kirjoja jos sellaisia esimerkiksi Gutenberg.org-sivustolta haluaa luettavakseen. EPUB-muotoiset kirjat, joita suomalaiset kaupat tarjoavat, eivät Kindle-laitteissa toimi.

Alla lyhyt video Paperwhite 6.8 uutuuksista ja kokoero vanhempaan malliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *