Elokuvia voi vuokrata kotiin netistä viiden sekunnin toimitusajalla

Videovuokraamot olivat aikoinaan suosittuja, koska useimmissa oli hyvä valikoima hittileffoja. Leffan ystävän piti kuitenkin käydä itse vuokraamossa valitsemassa ja hakemassa kasetti tai DVD ja katselun jälkeen palauttaa se vuokraamoon. Etenkin leffan palauttaminen oli lähes ylivoimainen tehtävä, joka ei kiinnostanut ketään. Onneksi elokuvia voi nykyään vuokrata netistä ja katsoa ne saman tien omalla kotitietokoneella.

Uusin yrittäjä leffojen nettivuokrauksessa on Movie-TV, joka löytyy osoitteesta http://www.movie-tv.fi

Movie-TV:n elokuvatarjonta on vielä tässä vaiheessa kohtalainen. Elokuvastudiot ovat edelleen mustasukkaisia leffojensa levittämisestä eri medioihin. Ensin rahastetaan elokuvateatterinäytökset, sitten vuokraamolevitys ja vielä esitykset TV-kanavilla. Eli aivan uusimpia hittileffoja ei tiettävästi yhdelläkään vuokraamolla ole tarjolla, mutta hyviä muutaman kuukauden takaisia jo löytyy. Esimerkiksi Movie-TV:llä on District 9 tarjolla 6 eurolla.

Movie-TV:n vuokraleffat maksetaan pankkitunnuksilla, luottokortilla tai tekstiviestillä. Elokuvaa voi katsella 24 tunnin niin monta kertaa kuin jaksaa. Leffaa ei ladata omalle tietokoneelle, vaan vuokraamo lähettää sen joka katselua varten netin kautta suoraan ruudulle.

8 Mbps tai hitaampi nettiliittymä näyttää leffan suunnilleen perinteisen television tarkkuudella. Nopeampaan laajakaistaliittymään Movie-TV voi lähettää leffat teräväpiirtona.

Leffan katsomista voi kokeilla ilmaiseksi Cracking the Da Vinci Code-dokumentilla: http://www.movie-tv.fi/video/dokumentti/cracking_the_da_vinci_code/

Muita netin kautta elokuvia vuokraavia ja katseluun tarjoavia palveluja on esimerkiksi SF-Anytime.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *