Kirjoista ja kirjojen lukemisesta on monenlaista tilastotietoa jota on mielenkiintoista tutkia ja pohtia miksi esimerkiksi Etelä-Afrikassa yli puolessa kodeista ei ole kirjoja lainkaan. Pari vuotta maailmaa kiertänyt pandemia on vaikuttanut kirjojen lukutapoihin, mutta yksi asia on ja pysyy: Pohjoismaat, erityisesti Suomi, ovat Euroopan kärjessä kirjojen lukijoina.
Tilastotietoa infografiikkaan on kerännyt Global English Editing monesta lähteestä vuoden 2021 aikana, joten tiedonjyvät ovat yksittäisiä kuriositeettejä. Esimerkiksi:
- Ikäryhmistä innokkaimmat lukijat ovat nuoria: millenniaalien sukupolvi (1981-1996 syntyneet) vie voiton muista sukupolvista.
- Euroopan ahkerimmat lukijat löytyvät Suomesta, Puolasta ja Eestistä.
- E-kirjojen kuukausimaksulliset tilauspalvelut ovat pandemian aikana saaneet paljon uusia asiakkaita: 26% kasvu verrattuna aikaan ennen pandemiaa.
- Kappalemääräisesti e-kirjoja ostetaan yksi neljää painettua kirjaa kohti.
- Liikevaihdolla mitattuna Yhdysvalloissa myytiin lähes puolet 46,3% maailman äänikirjoista. Englanninkielisten äänikirjojen valikoima on siis hyvä, ja erityisesti tietokirjat äänikirjoina ovat Yhdysvalloissa kasvussa.
- Kirjojen julkaisun arvoidaan työllistävän 315 731 ihmistä maailmanlaajuisesti.
Alla koko Global English Editing -yrityksen tuottama infografiikka (vuotta aiemmin julkaistu infografiikka löytyy tästä).