Kirja-alan rohkeaa uudistumista kaivataan Kansalliskirjaston johtajaa myöten

Kirja tienhaarassa on paitsi hyvin kirja-alan nykyistä tilaa kuvaava toteamus, myös uusi kirja joka tutkii juuri kyseistä asiaa. Kansallisarkiston johtaja Kai Ekholm on kirjoittanut ja tutkija Yrjö Repo toimittanut teoksen Kirja tienhaarassa – Vuonna 2020.

Turun Sanomille Ekholm kertoi kirjallisuuden olevan pysähdystilassa, ei niinkään maailmanlopun kriisissä: ” Media syyttää kirjallisuuden ongelmista internetiä, sähkökirjaa ja nuorisoa, mutta mikään niistä ei ole syyllinen kirjan tilaan. Perinteisen kirjan kasvu pysähtyi jo kymmenisen vuotta sitten”.

Esimerkiksi kirjahyllyjä on myyty jo lähes kymmenen vuoden ajan vähemmän ja kodeissa olevien kirjojen määrä on vähentynyt lisääntyneen elektroniikan tieltä.

Tekijät näkevät kirjan tulevaisuuden – muodossa tai toisessa – positiivisena huolimatta viime vuosien mediamylläkästä. Tämän ja ensi vuoden aikana e-kirja iskeytyy koko kansan tajuntaan, joten Kirja tienhaarassa on ajankohtainen teos.

Näin tekijät kuvaavat kirjaansa: ”Tässä kirjassa jatkamme kirja-alan tulevaisuuskeskustelua kansainvälisiä esikuviamme optimistisemmin, hahmotamme suomalaisen kirja-alan ominaisluonnetta ja luonnostelemme sen kehityksen todennäköisen muutosvauhdin. Pyrimme median nopeita yleistyksiä syvemmälle esittelemällä kustantamisen ja lukemisen aikasarjoja, jotka kuvaavat nykyisen tilanteen kehityslinjoja.”

Kirjan esittely:
http://www.gaudeamus.fi/ajankohtaista/ekholm-kirja-tienhaarassa/#more-2807

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *