William Gibsonin näkemys kirjan tulevaisuuteen on perinteisen ja elektronisen puolimaastossa

Science Fiction-kirjailija William Gibson näkee kirjan tulevaisuuden yksilöllisinä kirjoina. Wall Street Journalin haastattelussa Gibson kertoo ymmärtävänsä asian vaikka painetut kirjat häviäisivät kokonaan e-kirjojen tieltä. Tätä hän ei kuitenkaan toivo.

William Gibson

Erityisesti Neurovelho (Neuromancer)-kirjastaan tunnettu kirjailija nimittäin uskoo painetun kirjan säilyvän. Hän pitää kuitenkin järjettömänä nykyistä järjestelmää, jossa ensin kaadetaan metsää, jotta voidaan painaa valtava määrä kirjoja kuljetettavaksi ympäri maailmaa. Usein kirjat vielä kuljetetaan kaupoista takaisin lähtöpisteeseen, jos ne eivät menneetkään kaupaaksi.

William Gibson toivookin yksilöllisten kirjojen valtaavan markkinat. Lukijat voisivat edelleen mennä kirjakauppaan tutkimaan valikoimaa ja kun mieleinen teos löytyy, se tulostettaisiin asiakkaalle kansineen paikan päällä. Ylimääräistä paperia ja kuljetusta ei silloin kulutettaisi kirjojen vuoksi.

Gibson kertoo myös olevansa innokas Twitterin käyttäjä. Lukijat kyselevät Twitterin välityksellä kirjailijalta (http://twitter.com/GREATDISMAL) ja hän pyrkii vastaamaan (hänellä on tosin yli 30000 seuraajaa). Gibsonin kokemus Twitteristä: “Se on suorempi ja mukavampi mitä odotin sen olevan.”

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image