Juhani Peltonen – Kirjeitä hullunmyllystäni

Kirjailija Juhani Peltosen varsinainen kirjallinen tuotanto lienee julkaistu jo kattavasti kirjoina ja kokoelmina, mutta myös hänen kirjeenvaihtonsa sisältää tuttua terävyyttä ja huumoria.
Juhani Peltonen, Kirjeitä hullunmyllystäni
WSOY on julkaissut Antti Sepän toimittamana kirjan Kirjeitä hullunmyllystäni. Kirjeitä ja kortteja vuosilta 1962-1995. Se on kokoelma Peltosen kirjeita ja kortteja lähinnä kavereille, kotoa ja muualta.

Kun kirjan toimittajaksi kirjattu Antti Seppä esitteli teosta Lopella ensi kertaa kirjallisuuspäivillä, hän ehdottomasti kielsi toimittaneensa mitään. Hän ei tehnyt muutoksia sisältöön lainkaan. Pääasiallinen toimitustyö oli kirjeiden valinta ja järjestäminen.

Juhani Peltonen tuli suomalaisille tutuksi viimeistään 1970-luvulla Elmo-kirjasta, kuunnelmasta ja elokuvasta, jotka tuottivat niin paljon lentäviä lauseita, että niitä kuulee vieläkin.

Juhani Peltonen asui ja työskenteli pitkään Lopella, jossa aktiivinen yhteisö perusti Juhani Peltosen kirjallisuuspäivät joitakin vuosia kirjailijan kuoleman jälkeen.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *