Onyxin monitoimilaite tarjoaa kannettavan tietokoneen, tabletin ja lukulaitteen

onyx book tab ultra kannettava pc, laptop

Onyx on kiinalainen lukulaitevalmistaja, joka on ollut edelläkävijä hieman suurempien lukulaitteiden suunnittelussa ja kirjoitustabletien kehityksessä. Nyt yhtiö on päättänyt yrittää jotain uutta: monitoimilaitetta, jossa yhdistyy kannettava tietokone, kirjoitustablet ja lukulaite.

Onyx Boox Tab Ultra on varustettu 10,3 tuuman E Ink harmaasävynäytöllä. Laitteen koko ja lukemiseen tarkoitettu näyttö tekevät Tab Ultrasta siis lukulaitteen. Tuotteen mukana tulee kynä, jolla voi kirjoittaa näytölle ja luonnostella kaavioita. Kirjoitustabletin vaatimista muistiinpano-ohjelmista ja käsin kirjoitetun tekstin tulkkaamiseen tarkoitetuista ohjelmista Onyxilla onkin jo kokemusta aiemmista tableteista. Kannettavan tietokoneen Tab Ultrasta saa mukana tulevan suojakotelon avulla, jossa on ihan oikea näppäimistö (suomalaista näppäimistöä voi joutua odottamaan).

Laitteessa toimii Android 11 -käyttöjärjestelmä, joka on puhelimista ja tableteista monille tuttu ympäristö. Lisäetuna on valtava Android-sovellusten valikoima. Tähän kohtaan kuitenkin hieman varovaisuutta, sillä Android-sovellukset yleensä olettavat toimivansa LCD/LED näytöllä. Boox Ultra Tabin harmaasävynäyttö on toisenlainen teknologia, joka piirtää näytölle harmaasävykuvia paljon hitaammin kuin LCD/LED-näyttö. Esimerkiksi kaikki pelit ja videot eivät eivät välttämättä toimi E ink -näytöllä.

Boox Ultra Tabin takapanelissa on peräti 16 megapikselin kamera, jota perustellaan sillä, että sitä voi käyttää dokumenttien skannaamiseen.

onyx boox ultra tab e-kirjojen lukulaite
onyx boox ultra tab muistiinpanot

Kuka sitten tarvitsee lukulaitteen, kirjoitustabletin ja kannettavan tietokoneen yhdistelmää? Esimerkiksi itse voisin tarvita, sillä kaikki nuo kolme toimintoa ovat matkalla ollessa tarpeellisia. Sähköpostit ja muistiinpanot voi naputella oikealla näppäimistöllä ja nopeat ideat tai kommentit vaikka kynällä. E-kirjoja ja dokumentteja voisi pitää hyvän valikoiman myös mukana. Akun keston odottaisin olevan pitkä sillä näyttö ei kuluta energiaa paljoakaan.

Valmistajan omassa verkkokaupassa Tab Ultra on hinnoiteltu 599 dollariin Hong Kongista tilattaessa. Eurooppalaiset asiakkaat ohjataan kuitenkin EU-kauppaan, jossa hintaa ei vielä ollut.

Onyx Boox Tab Ultra ominaisuudet ja spesifikaatiot

onyx boox tab ultra kirjoitus tablet kynällä piirretty
 • 10.3 tuuman E Ink Carta harmaasävynäyttö. Kuvapisteitä 1872 x 1404, pistetiheys 227 dpi. Näyttö on valaistu ja valon määrä säädettävissä.
 • Kosketusnäyttö, jonka erikoiskynä tunnistaa 4096 tasoa kuinka voimakkaasti kynää painetaan näytölle.
 • Qualcomm Octa-core CPU.
 • 4GB RAM-muistia.
 • 128GB tallennustilaa.
 • Wi-Fi (2.4GHz + 5GHz)
 • Bluetooth 5.0.
 • USB-C.
 • MicroSD muistikorttipaikka.
 • Kaiuttimet ja mikrofoni sisäänrakennettu.
 • 16 megapikselin kamera takana.
 • Android 11 käyttöjärjestelmä.
 • Sormenjälkitunnistus.
 • Avaa dokumentti- ja e-kirjaformaatit: PDF, DJVU, CBR, CBZ, EPUB, AZW3, MOBI, TXT, DOC, DOCX, FB2, CHM, RTF, HTML, ZIP, PRC, PPT, PPTX.
 • Kuvaformaatit: PNG, JPG, BMP, TIFF
 • Äänitiedostot: WAV, Mp3.
 • Akku: 6300mAh Li-ion Polymer.
 • Ulkomitat: 225 x 184.5 x 6.7 mm.
 • Paino 480 g.
onyx boox ultra tab läppäri

Anandtech uutisoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *