Vuoden Luontokuva 2010 otettiin veden alla

Suomessa vuoden 2010 Luontokuvaksi on valittu espoolaisen Pekka Tuurin otos ”Kohti valoa”. Tuurin kuva ja Suomen luonnonkuvaajien valinta vuoden kuvaksi on poikkeuksellinen tapaus, sillä valokuva on otettu veden alla. Pekka Tuuri on harrastanut luontokuvausta 1970-luvulta asti ja sukeltaen vuodesta 1991. Hän otti voittokuvansa Lammin Porraskoskella.

Suomen Luontokuva vuonna 2010

Tämän vuoden kilpailuun osallistui lähes 1100 luontokuvaajaa yli 9600 valokuvalla. Kuvien esikarsinnan jälkeen loppukilpailun tuomareina toimivat ja eri sarjojen parhaat kuvat valitsivat luontokuvaajat Tapani Räsänen (puheenjohtajana) ja Pauli Nieminen sekä päätoimittaja Markku Lappalainen.

Antti Vuorela Helsingistä voitti Linnut-sarjan. Maisemat-sarjan voitto meni Nummelaan Tomi Valtoselle. Nisäkkäät-sarjan ja yleisöäänestyksen voittaja on Esko Pitkänen Hailuodosta kuvallaan jäniksen juoksusta kameraa kohti. Muut eläimet -sarjan voiton vei Jukka-Pekka Tikkaselle Espoosta. Sommittelu ja muoto -sarjan pääpalkinnon sai Kai Fagerström Salosta. Luonto ja ihminen -sarjan voiton otti Vesa-Pekka Heikkinen Hyvinkäältä. Alle 15-vuotiaiden sarjan voitti kuopiolainen Aapo Pärssinen. 15-18-vuotiaiden nuorten sarjan voitti Niko Pekonen Joensuusta.

Kannattaa katso voittajakuva, sarjavoittajat ja kunniamainitut luontokuvat, sillä niissä on huumoria, vauhtia, kauneutta ja herkkyyttä:
http://palkitut.vuodenluontokuva.fi/palkitut.htm

Categories Yleinen