Täällä pohjantähden alla kuunnelma Yle Radio 1:ssä

”Alussa olivat suo, kuokka – ja Jussi”.

Väinö Linnan klassikko Täällä pohjantähden alla on 9.8.2009 alkaen kuunneltavissa radiosta kuunnelmasovituksena. Kuunneltavaa riittää loppuvuodeksi 2009.

Yle Radio 1 lähettää ohjelman sekä radion kautta että netissä. Radiosta sen voi kuunnella sunnuntaisin klo 15.00, maaanantaisin klo 19.03 ja tiistaisin klo 11.00. Ylen netin kautta kuunneltavat radioasemat löydät täältä: http://areena.yle.fi/nettiradiot

Suurteos on saanut Yleltä suuren panostuksen – kuunnelmasarja on 21-osainen. Käsikirjoittajia on kolme: Leena Lander, Hannu Raittila ja Juha Seppälä. Myös ohjaajia on kolme: Tarja Jakunaho, Ari Kallio ja Sakari Kirjavainen. Näyttelijöitä on yli 90.

Kuuntele kun Leena Lander ja Hannu Raittila kertovat kuinka kuunnelman käsikirjoitus syntyi:
http://www.yle.fi/player/player.jsp?name=El%E4v%E4+arkisto%2F07581_1#

Väinö Linnan kolmiosainen romaanisarja julkaisiin alunperin vuosina 1959, 1960 ja 1962.

Edvin Laine tarttui teokseen ja ohjasi kirjan kahteen ensimmäiseen osaan perustuvan elokuvan vuonna 1968. Kirjan kolmannen osan hän muokkasi elokuvaksi vuonna 1970.

Muutkin kuin Yle ovat huomanneet klassikon 50-vuotispäivän lähestyvän. Timo Koivusalo on filmaamassa Täällä pohjantähden alla-elokuvaa, jonka on suunniteltu ehtivän katseltavaksi joulukuussa 2009.

Tampereen Teatteri esitti vuonna 2002 Pentikulman naiset-näytelmän, joka oli uusi näyttämölle tehty sovitus Linnan kirjasta. Yksi Ylen kuunnelman käsikirjoittajista, Hannu Raittila, korosti myös naisten roolia kirjan radiosovituksessa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *