Älkää kirjailijat hämmentykö, mutta maailman suurin kirjakauppa myy jo enemmän e-kirjoja kuin painettuja kirjoja

Maailman suurin nettikauppa kertoi myyneensä enemmän e-kirjoja kuin painettuja kirjoja viimeisen kuukauden aikana. Lukuja yhtiö ei kerro, mutta luonnehtii e-kirjojen menevän paremmin kaupaksi kuin kovakantisten ja pokkareiden yhteensä 10, 25, 100 ja 1000 eniten myydyn kirjan listalta Amazonissa. E-kirjoja ostetaan Amazonin parhaiten myyvistä kirjoista jo yli kaksi kertaa enemmän kuin painettuja kirjoja.

Amazon Kindle reader for PC

Hieman arvoituksellisesti ilmaistu. Niin sanottuja Long Tail-kirjoja (pientä, jatkuvaa myyntiä pitkän ajan kuluessa) ilmeisesti siis myydään edelleen enemmän painettuina kuin e-kirjoina. Olisiko syynä saatavuus? Ehkä heikommin myyneistä kirjoista kustantaja ei vaivaudu tekemään e-kirjaa lainkaan koska arvelee jäävänsä tappiolle.

Amazon lienee maailman suurin kirjakauppa, joka näyttää suuntaa myös muille markkinoille. Jos maailman suurimman kirjakaupan 1000 suosituimman kirjan listalta myydään jo nyt kaksi kertaa enemmän e-kirjoja kuin painettuja, niin tahti vain kiihtyy joulua ja joulunjälkeistä aikaa kohti.

Amazonin e-kirjakauppa on murtanut painetun kirjan vuosisataisen valta-aseman ainoastaan kolmessa vuodessa.

Amazon Kindle

Kolme vuotta sitten Amazon esitteli Kindle-lukulaitteen. Samalla yhtiö avasi kaupan e-kirjojen lataamiseksi lukulaitteeseen. Sittemin Amazon on laajentanut e-kirjoille yhteensopivien laitteiden valikoimaa tuottamalla PC:lle, iPadille ja monelle älypuhelimelle lukuohjelman, jolla voi lukea samoja e-kirjoja kuin Kindle-lukulaitteella.

Olen äskettäin siirtynyt Amazonin e-kirjojen lukijaksi. Käytän useaa laitetta, jotka kaikki tietävät mihin kohtaan kirjan lukeminen jäi, ja ne osaavat myös näyttää kirjoihin tekemäni muistiinpanot riippumatta siitä millä laitteella ne on tehty.

Uskon, että kolme päätekijää Amazonin aikaansaamassa erittäin nopeassa painetun kirjan valta-aseman murtamisessa ovat olleet: Amazonin laaja valikoima, kohtuullinen hinnoittelu ja mahdollisuus käyttää monenlaista laitetta lukemiseen. Näiden lisäksi kirjojen suurkuluttaja arvostaa Amazonin kirjojen ja muistiinpanojen synkronointia laitteiden välillä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *