Vuoden 2010 Tietokirjailijapalkinnot on myönnetty viidelle tietokirjailijalle

Vuoden 2010 Tietokirjailijapalkinnot on myönnetty viidelle tietokirjailijalle. 7000 euron palkinnon saivat Maarit Huovinen, Saara Kinnunen, Arto Kivimäki, Markku Siukonen ja Allan Tiitta. Palkinnon myöntää Suomen tietokirjailijat ry tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

Lääketieteen toimittaja, tietokirjailija Maarit Huovinen on toimittanut tai kirjoittanut noin 60 teosta. Hänen teoksistaan tunnetuimpia ovat Urho Kekkosen Kirjeitä myllystäni 1 ja 2 vuodelta 1976 ja Tieto-Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005 ollut Hei beibi, mä oon tulta!.

Saara Kinnusen tuotanto koostuu kirjoista, jotka auttavat perheitä arjen pulmatilanteissa. Lapset, vanhemmuus ja parisuhde ovat keskeisiä hänen teoksissaan.

Tietokirjailija ja kääntäjä Arto Kivimäki on erikoistunut antiikin maailmaan ja latinan kieleen. Kivimäen suositusta teoksesta Carpe Diem! Hauskaa ja hyödyllistä latinaa (1997) on otettu seitsemän painosta.

Urheilukirjailija, toimittaja Markku Siukonen on erikoistunut urheilusta kirjoittamiseen 1970-luvulta lähtien. Hän on ollut kirjoittajana, toimittajana ja monessa urheiluteoksessa, kuten Urheilumme kasvot 1–14 (1972–1985), Suuri olympiateos 1–12 (1978–2001) ja Urheilutieto 1–14 (1975–1996).

Kulttuurimaantieteen dosentti Allan Tiitta on kirjoittanut laajalti Suomen tiedettä ja historiaa käsittelevistä aiheista. Esimerkiksi Suomen Akatemia, Suomen tiede, Lääkintöhallitus ja Mitä – missä – milloin teokset ovat hänen tuotantoaan.

Lisää Suomen tietokirjalijoiden sivuilla http://suomentietokirjailijat.fi/

Categories Yleinen