Tämäkö on tulevaisuuden TV: matkapuhelinohjelmistolla varustettu televisio kytkeytyy nettiin

Uusi ruotsalainen TV-valmistaja People of Lava markkinoi telkkareita, jotka toimivat matkapuhelinohjelmistolla. Scandinavia-merkkisillä laitteilla (42, 47, 55 tuuman näyttökoot) voi katsoa televisiota ja surffata netissä. Kyseessä on nettiin liitetty TV, jota pyörittää Googlen kehittämä Android-älypuhelinohjelmisto.

People of Lavan Scandinavia-televisio on täyden teräväpiirron osaava 1920*1080 pikselin laite. Näyttö on taustavalaistua LED-teknologiaa ja sisällä on antennidigiboksi (DVB-T) vastaanotin. Kaikki liittimet on lueteltu yhtiön sivulla, jonne linkki jutun lopussa.

Jännittävin asia People of Lavan televisiossa on kuitenkin sen ohjelmisto ja nettiyhteys. Koska televisio on tehty Android-ohjelmistolla, siinä tulee mukana monta älypuelimista tuttua sovellusta kuten nettiselain, Twitter, YouTube, Facebook, Google Maps ja sähköposti. Lisää sovelluksia voi ladata, kuten asiaan kuuluu, sovelluskaupasta.

Jollekin voi tulla mieleen sellainenkin ajatus, että mitä järkeä tässä oikein on? Televisio kytketään nettiin ja katsomisen lomassa päivitetään henkilökohtaisia Facebook-sivuja?

Niin varmasti tulee käymään, että seuraavan sukupolven televisiot kytketään nettiin. Televisiot joka tapauksessa jo ovat tietokoneita, joten valmistajat haluavat ajaa niihin ohjelmistopäivityksiä. Myös uusia ominaisuuksia ja maksullisia toimintoja saatetaan tarjota ohjelmistopäivitysten kautta. YouTube-videoiden, Voddler-elokuvien ja TVkaistan katselu nettiin liitetyllä televisiolla on myös varsin luonteva toiminto.

Facebookin, Twitterin, Skypen tai castaavien palvelujen käyttö olohuoneen isolla TV-ruudulla ei kuitenkaan tunnu järkevältä. Tablet-laitteet (esimerkiksi iPad) ja älypuhelimet soveltuvat sosiaaliseen mediaan paremiin. Katsotaan samaa TV-ruutua, mutta henkilökohtaiset viestit ja statuspäivitykset hodetaan henkilökohtaisilla laitteilla.

People of Lava-televisioiden hinnat lähtevät 850 eurosta ylöspäin.

Categories Yleinen