Suuren amerikkalaisen kustantajan mukaan e-kirja on suurin mullistus sitten painokoneen

McGraw-Hill Professional-kustannusyhtiön pääjohtaja Philip Ruppel ilmaisee suorasanaisesti mitä mieltä hän kirja-alan tulevaisuudesta: ”E-kirja on epäilemättä suurin kustannusalaa koskettava asia sitten painokoneen keksimisen. Kustantajat ja e-kirjojen kauppapaikat raportoivat tähtitieteellisestä kasvusta.”

Herra Ruppel edustaa valtavan McGraw-Hill kustannustalon liiketoimintayksikköä, joka julkaisee tietokirjoja lähinnä talouden, tieteen, tekniikan ja lääketieteen aloilta. Hänen mielestään hänen edustamansa yhtiö on edelläkävijä e-kirjojen vallankumouksessa ja listaa siksi viisi trendiä, joita hänen ja kaikkien muidenkin kannattaa nyt seurata.

1. Multimediakirjat tulevat

Nykyiset e-kirjat ovat pääosin sellaisenaan painetuista kirjoista konvertoituja tekstikokoelmia. Kuva, video ja ääni tullaan integroimaan e-kirjoihin. Toinen kehityssuunta on vuorovaikutus. Lukijalla on mahdollisuus osallistua keskusteluun muiden lukijoiden kanssa suoraan kirjasta.

2. Sota laitteiden paremmuudesta on pian ohi

Lukuohjelma ja sisällön siirrettävyys ovat tärkeämpiä kuin lukulaitteen tai tablet-laitteen merkki. Uusia laitteita tulvii vielä pitkään markkinoille ennen kuin dominoivat tuotteet ottavat suurimman osan markkinoista. Voittajia ovat ne toimittajat, joiden ohjelmisto on paras. Ohjelmisto toimii useilla erilaisilla laitteilla (esimerkiksi PC, lukulaite ja puhelin), sisältövalikoima on laaja ja käyttäjä saa siirrellä sisältöjä laitteiden kesken.

3. Halpa e-kirja ei elä kauan

Verkkokauppa Amazon aloitti koko e-kirjatrendin kolme vuotta sitten Kindle-lukulaitteen ja 9.99 dollarin tasahinnoittelulla. Vaikka valtaosa Amazonin myymistä e-kirjoista maksaa tänä päivänä enemmän, moni lukija kuvittelee e-kirjan oikean hinnan olevan 9.99. Tämä ei ole kestävä hintataso laadukkaille kirjoille. Eriyisesti multimedia- ja vuorovaikutusominaisuuksien kehittäminen mahdollistavat hintojen tuomisen terveelle tasolle.

4. Asiayhteyteen liittyvien lisätuotteiden myynti kehittyy

E-kirjoihin voi laittaa lisätietoa-nappulan, jota painamalla lukija viedään kauppaan. Siellä hänelle tarjotaan juuri oikeaan asiaan liittyvää lisätietoa, jonka saa saman tien ostaa ja ladata itselleen.

5. Kustantajat ovat tärkeämpiä kuin koskaan aiemmin

Taitava kirjailija voi tehdä kirjan alusta loppuun itse ja vielä myydä kirjansa Internetissä. Kustantajaa ei välttämättä tarvita lainkaan. Korkealaatuisen, taitetun, tarkastetun, editoidun ja markkinoidun (usein kustantajan tehtäviä) kirjan arvo kasvaa verrattuna ilman kustantajaa tehtyihin kirjoihin.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *