Woodstock 40 vuotta

Woodstock-rockfestivaaleista on jo 40 vuotta. Yhdysvalloissa järjestettiin pellolla konsertti 15-17 elokuuta 1969. En ollut siellä, mutta festivaali on jäänyt mieleen levyiltä, elokuvista, lehdistä ja kirjoista. Kuinkahan monta suomalaista sillä pellolla sattui 40 vuotta sitten pitämään hauskaa?

Mutaiset bileet pellolla eivät ole vieraita suomalaiselle rockfestivaalikävijälle, mutta siinä missä täällä päästään tuhansiin tai korkeintaan kymmeniin tuhansiin bilettäjiin, Woodstockissa niitä oli satoja tuhansia.

Jimi Hendrix, Sly Stone, Country Joe ja monet aikansa suosituimmat bändit soittivat suurimmalle yleisölle mille mikään artisti oli koskaan esiintynyt.

New York Timesin toimittajat, jotka olivat paikalla Woodstockissa muistelevat nyt 40 vuotta myöhemmin mitä festivaaleilla oikein tapahtui. Oliko se todella rakkauden ja kukkien juhlaa? Huumehörhöilyä? Maailman paras konsertti?

Jollekin se oli vain mutainen, sateinen kaaos. Toiselle jäi Hendrix mieleen ja kolmannelle kuinka hienosti järjestäjät pitivät mahdottoman suuren ihmismäärän turvassa.

Toimittajat saivat myös kuvia talteen:
http://www.nytimes.com/slideshow/2009/08/09/arts/0809-woodstock_index.html

Olisinko silloin nuorena halunnut olla paikalla? Varmasti. Nyt kuitenkin ajattelen, että se ihmismäärä ja liikenne olisivat voineet olla liikaa. Miten siellä löydettiin kaverit ilman kännyköitä?

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *