Näin keräät kirjailijoiden signeerauksia e-kirjojen aikakaudella

Kirjallisuuden osittainen siirtyminen painetuista tuotteista e-kirjoihin aiheuttaa monia muitakin muutoksia kuin vain uuden lukutavan. Mitä tehdään kirjahyllyillä, lukulampuilla, kirjanmerkeillä ja ennen kaikkea, miten kirjailijalta on mahdollista saada signeeraus e-kirjaan? Olen ehdottanut kirjailijan ja lukijan kohtaamisen ikuistamista kameralla, joka löytyy nykyään lähes joka taskusta matkapuhelimesta.

Kindle

E-kirjojen edelläkävijämaassa Yhdysvalloissa on nyt keksitty digitaaliseen aikakauteen sopiva tapa kerätä kirjailijoiden signeerauksia. Kirjailijat sutaisevat puumerkkinsä lukulaitteen takakanteen.

Nerokkaan yksinkertainen ratkaisu. Lukulaitteen omistajan vain täytyy muistaa pitää vedenpitävää tussikynää mukanaan, mutta muuten tämä on mukavampi kuin vanha tapa, koska kaikki signeeraukset ovat aina näkyvissä yhdessä paikassa.

Oheisessa kuvassa kirjailijoiden nimikirjoituksia on kerätty Amazon Kindle-lukulaitteen takakanteen. Toinen samaa menetelmää soveltava e-kirjojen lukija uskoo signeerausten keräämisen lukulaitteen suojakoteloon olevan kestävämpi tapa säilyttää nimikirjoitukset.

Categories Yleinen