Englannissa e-kirjoja myytiin vuodenvaihteessa lähes sama määrä kuin painettuja kirjoja

Pohjois-Amerikka on e-kirjojen ja lukulaitteiden edelläkävijämaa maailmassa ja Englantia pidetään hyvänä, tosin kaukaisena, kakkosena kirjojen sähköisessä kehityksessä. Kuinka pitkällä Englannissa sähköisten kirjojen ja laitteiden sitten ollaan?

Joulumyynti 2010 käynnisti lukulaitteiden myynnin hyvään vauhtiin Britanniassa. Book Marketing Ltd teki tutkimuksen, jonka perusteella lukulaitteita arvioidaan olevan jo 13 prosentilla (6,5 miljoonalla) saarivaltakunnan aikuisväestöstä. 24 prosenttia käytössä olevista laitteista on Amazon Kindle-merkkinen. Toiseksi suosituin lukulaite on yllättäen Apple iPhone-älypuhelin, jota käyttää 19 prosenttia e-kirjojen lataajista.

Englannin e-kirjamarkkinoiden nopeaa kasvua kuvaa parhaiten joulun 2010 jälkeen ladattujen kirjojen määrä. Tutkimuksen tekijä arvioi pelkästään joulukuun 2010 ja tammikuun 2011 aikana maassa myydyn 10 miljoonaa e-kirjaa. Samaan aikaan siellä myytiin 18,6 miljoonaa painettua kirjaa. Jos luvut pitävät, Englannissa voi tapahtua sama viimeistään jouluna 2011 kuin Yhdysvalloissa Amazon-verkkokaupassa vuonna 2010: e-kirjoja myytiin enemmän kuin painettuja kirjoja.

Categories Yleinen