Kaksi uutta suuret asutusalueet kattavaa radiokanavaa aloittaa 2012

Valtioneuvosto on tehnyt päätöksiä radion vanhojen toimilupien jatkosta ja uusien kanavien kohtalosta. Vuonna 2012 aloittaa kaksi uutta Suomen suurimmat asutusalueet kattavaa radiokanavaa: Basso ja Nostalgia. Luvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

Radiokanava Basso on jo tuttu monelle pääkaupunkilaiselle radioaaltojen taajuudelta 102,8 Mhz ja muillekin Internetistä kuuluvana kanavana. Basso on kaikkea muuta kuin valtavirtaa ohjelma- ja musiikkitarjontansa suhteen.

Radio Nostalgia puolestaan on NRJ Finlandin uusi radiokanava kuulijoille, jotka ovat kasvaneet NRJ:n lähinnä nuorisoa miellyttävien soittolistojen ohi.

Basson ja Nostalgian on tarkoitus kuulua FM-aalloilla Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Lisäksi Basso lähettää Jyväskylässä.

Vanhat radiokanavat saivat uudet toimilupansa ja muutama uusi, oikeasti paikallinen kanava sai myös luvan. Radio SUN sai lähetysluvan pääkaupunkiseudulla. Kokkolan alueella luvan sai Riofori Oy uudelle paikalliselle kanavalle. Länsi-Turunmaalla saa aloittaa Radio Zoom ja Porissa Open Radio.

Toimilupaehdoissa vaaditaan entistä selvemmin radiokanavilta paikallisohjelmien säännöllistä tuottamista. Paikallisohjelmiin luetaan uutis-, urheilu-, keskustelu- ja muut kuuluvuusalueen asioita käsittelevät ohjelmat.

Categories Yleinen