Kirjantekokone tekee e-kirjoista painettuja opuksia vaikka kappale kerrallaan

Jos e-kirjan aivan välttämättä haluaa saada paperille, kotona tulostaminen tulee kalliiksi eikä lopputulos näytä kirjalta, vaan epämääräiseltä läjältä A4-arkkeja. Painotalot taas painavat kirjaksi mielellään vähintään 100 kappaleen eriä. Yhdysvalloissa on nyt muutamassa kirjakaupassa Espresso Book Machine-kirjantekokone, jolla voi painaa asiakkaan odottaessa minkä tahansa e-kirjan paperiseksi kirjaksi kohtuuhintaan.

E-kirjoista bloggaava kirjailija kävi testaamassa New Yorkissa Manhattanilla sijaitsevan McNally Jackson-kirjakaupan kirjantekokoneen. Kone on tietokoneen, musta-valkoisen kopiokoneen, paperileikkurin ja väritulostimen yhdistelmä. Se pystyy tuottamaan aivan oikean kirjan, jossa on pehmeät värikannet, liimaselkä ja mustavalkoiset sisäsivut (kuvilla tai ilman).

Kirjan tekemiseen koneella kuluu 10-15 minuuttia. Asiakas voi itse seurata prosessin etenemistä kun haluttu kirja ensin tulostetaan paperille ja kone kasaa sen jälkeen arkeista kirjan selkämyksineen. Bloggaajan testikirjassa selkämys meni hieman vinoon (kuten kuvista näkyy). Koneenkäyttäjä kertoi säätöjen olleen kohdallaan edelliselle kirjalle, mutta ei testikirjalle ja tarjosi maksutta uutta painatusta.

Espresso Book Machine on kuvattu myös videolle:

Categories Yleinen