Paul McCartneyn sävellys New Yorkin baletille valmistuu syksyksi 2011

Paul McCartneyn säveltämän balettimusiikin ensi-ilta on syyskuussa 2011 New Yorkissa. Sävellyksen lisäksi Sir McCartney on kirjoittanut baletin libreton. Baletin koreografiaa hiotaan jo New York City Balletin tiloissa Peter Martinsin johdolla.

Valtameren kuningaskunta (Ocean’s Kingdom) baletti on tämän hetkisessä muodossaan 45-50 minuuttia pitkä. McCartney kertoo esityksen olevan rakkaustarina, jossa valtameren kuningaskunnan ja maan kuningaskunnan kuningasperheiden jäsenet rakastuvat toisiinsa ja joutuvat vaikeuksiin.

Baletin säveltämistä McCartneylle ehdotti New York City Balletin Peter Martins. Vaikka McCartney olikin säveltänyt klassista musiikkia, baletti oli hänelle uusi haaste, johon hän mielellään lähti mukaan. Hän joutui ensin opettelemaan baletin perusasiat ja kertookin ihmetelleensä tanssin fyysisyyttä: ”Itselleni [baletin] atleettisuus on hämmästyttävin asia mitä siinä näen. Se on kuin Olympialaisten ja taiteen kohtaaminen ja minusta on kiehtovaa ja haastavaa nähdä mitä voidaan tehdä.”

Categories Yleinen