Apple iPad 2 on ennen kaikkea medialaite

2011-03-03

Apple esitteli iPad-tabletin vuoden 2010 alussa ja on sen jälkeen dominoinut uuden tuotekategorian markkinoita. Kymmeniä, jollei satoja kilpailevia tuotteita on tuotu kauppoihin, mutta yksikään ei ole noussut vielä hitiksi. Nyt Apple on esitellyt iPad-laitteesta parannetun version, joka on entistä ohuempi mutta samalla tehokkaampi. Muilla tablet- ja lukulaitevalmistajilla on vielä ihmettelemistä iPad 2:n kanssa.
Apple iPad 2

Apple iPad 2 sai kaksi kameraa: 720 pikselin melkein-HD videokuvaa kuvaavan kameran laitteen taakse ja videopuheluita varten etupuolelle 0,3 megapikselin web-kameran. Laite sai lisää tehoa Applen suunnittelemasta tuplaprosessori-keskusyksiköstä, mutta insinöörit onnistuivat silti kutistamaan laitteen ohuemmaksi ja myös säilyttämään 10 tunnin käyttöajan. Lisävarusteena iPad 2:een saa muovikuoren, joka kiinnittyy laitteen päälle magneeteilla. Kun suojakuoren poista, laite käynnistyy ja kun kuoren vetää päälle, laite sammuu.

Laitteen mukana tulee e-kirjojen lukuohjelman lisäksi koko joukko sovelluksia videoiden katseluun, musiikin kuunteluun, nettisurffailuun, navigointiin ja moneen muuhun. Videoeditointi ja musiikinteko-ohjelmat saa ladata laitteeseen pienestä lisämaksusta.
Apple iPad 2

Lukulaite vai medialaite?

Jo ensimmäinen iPad houkutti monia e-kirjojen lukijoita, joita askarrutti mikä ero lukulaitteella ja iPadilla on. Suurimmat erot ovat näyttö, akun kesto ja sovellusohjelmat. E-kirjojen lukulaitteissa on mustavalkoinen erikoisnäyttö, joka on suunniteltu tekstille, ei grafiikalle. Tablet-laitteissa käytetään samaa näyttöteknologiaa kuin kannettavissa tietokoneissa ja lisäksi näyttö on aina kosketusherkkä (fyysistä näppäimistöä ei ole). Lukulaitteen akku kestää lukulaitteissa tyypillisesti viikkoja, kun iPadin akku tyhjenee noin 10 tunnissa. E-kirjojen lukulaitteeseen ei yleensä voi jälkikäteen ladata ohjelmia, vaan on tultava toimeen niillä mitä tehtaalla laitteeseen on asennettu. iPad ja muut tabletit ovat tietokoneita, joihin voi ladata kaikenlaisia sovellusohjelmia.

E-kirjojen lukulaite soveltuu siis paljon kirjoja lukeville, jolla ei ole tarvetta surffailla netissä tai katsella kuvia ja videoita laitteellaan. Tablet, kuten iPad sopii ihmiselle, joka haluaa mahdollisen kirjojen lukemisen lisäksi tehdä montaa muutakin asiaa laitteellaan.

Videoesittely: Apple iPad 2Smartcover suojakuori Apple iPad 2:een:


Videot tuotti Allthingsd.com

Apple iPad 2 tekniset tiedot (englanniksi)

– 9.7-inch display. 1024×768-pixel resolution at 132 pixels per inch (ppi). LED-backlit multi-touch display with IPS technolog. Fingerprint-resistant oleophobic coating.

– All models have Wi-Fi (802.11a/b/g/n) for Internet access via hotspots.

– 3G models come with mobile data network connectivity. Two options: 3G UMTS/WCDMA for GSM networks (850, 900, 1900, 2100 MHz 3G bands), or CDMA EV-DO.

– 1GHz dual-core Apple A5 custom-designed CPU.

– Camera at the back panel is capable of recording HD (720p) video up to 30 frames per second with audio.

– Front camera for video calls can record 640×480 resolution video up to 30 frames per second with audio. Still camera 640×480 resolution (0.3 megapixels).

– Video playback: H.264 video up to 720p, 30 frames per second, with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format.

– Video out port: Up to 1080p with Apple Digital AV Adapter or Apple VGA Adapter (cables sold separately). The iPad2 screen can be mirrored on a TV screen.

– Audio playback: HE-AAC (V1 and V2), AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV. Frequency range 20Hz to 20,000Hz. Maximum volume limit can be set by users.

– Multiple languages and character sets can be used simultaneously.

– A-GPS receiver.

– Bluetooth 2.1 with EDR technology.

– Storage space options 16GB, 32GB, or 64GB.

– Gyroscope, accelerometer and ambient light sensor.

– 30-pin dock connector port.

– 3.5-mm stereo headphone jack.

– Built-in speaker.

– Micro-SIM card slot (in 3G models).

– Microphone.

– Dimensions: 9.50 x 7.31 x 0.34 inches / 241.2 x 185.7 x 8.8 mm.

– Weight: about 1.33 pounds / 600 grams.

– Lithium-polymer battery. Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi (9 hours on 3G), watching video, or listening to music. Charging via power adapter or via USB.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *