Dreamworks-studio valmistelee elokuvaa WikiLeaksin Julian Assangesta

Dreamworks-elokuvastudio, jonka yksi perustaja on Steven Spielberg, on ostanut oikeudet jo kahteen WikiLeaksin Julian Assangen elämäkertakirjaan. Vaikka Dreamworks ei ole vielä kiinnittänyt ohjaajaa tai käsikirjoittajaa projektiin, näyttää vahvasti siltä, että Julian Assangen elämä nähdään valkokankaalla melko pian.

WikiLeaks kirja, Guardian

Daniel Domscheit-Berg Wikileaks

Yksi innoittaja Dreamworksille on taatusti hyvin menestynyt ja arvostettu The Social Network-elokuva, joka kertoo Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin tarinan. Elokuva tehtiin elämäkertakirjan, haastattelujen ja oikeudenkäyntipöytäkirjojen pohjalta. Social Network sai useita Oscar-palkintoja.

Julian Assangen ja WikiLeaksin tarinan on dokumentoinut useampikin kirjailija. Tähän mennessä Dreamworks-studio on hankkinut elokuvaoikeudet kahteen kirjaan:

– Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website. Kirjoittaja Daniel Domscheit-Berg oli Assangen läheisin työtoveri WikiLeaksin alkuajoista lähtien kunnes kyllästyi Assangen johtamistyyliin ja lopetti työnsä WikiLeaksissa. Sen jälkeen hän avasi OpenLeaks-palvelun, jonka tavoitteena on olla avoin tiedonpaljastusorganisaatio.

– WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy. Kirjoittajat David Leigh ja Luke Harding ovat brittiläisen Guardian-sanomalehden toimittajia, jotka työskentelivät läheisesti Assangen kanssa suurten paljastusten julkistamisessa. Kirjasta lisää Guardianin sivulla.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *