Facebook harkitsee elokuvien online-vuokrausta kokeilemalla miten Batman lentää Internetissä

Elokuvien vuokrauksesta ja katselusta Internetissä on tulossa iso juttu mikäli Facebookia on uskominen. Facebook aloittaa nimittäin elokuvien vuokrauksen suoraan sivuiltaan. Kuulostaa kerrassaan erinomaiselta, mutta tälläkin uudella hienolla palvelulla on perinteisen median perinteinen vaiva: maantieteelliset rajoitukset. Elokuvia voi vuokrata ja katsella vain Yhdysvalloissa Internetiin kytketyltä laitteelta.

Elokuvavuokraus Facebookissa

Tässä vaiheessa Facebookin leffavuokraus on kuitenkin vasta markkinoiden ja teknologian kokeilua Warner Bros-elokuvayhtiön kanssa. Valikoimassa on vain yksi elokuva: Batman-filmien sarjasta suosittu osa Dark Knight. Ei Warner Bros eikä Facebook kerro vuokraushankkeesta tässä vaiheessa muuta kuin vuokrausajan (48 tuntia) ja maksutavan (Facebook-raha).

Yhdysvalloissa on muitakin online-elokuvavuokrausta tarjoavia yrityksiä, kuten Amazon ja Netflix. Varsinkin Netflixin menestystä alalla on seurattu jo vuosia eikä vähiten yhtiön hyvän palvelun ja erinomaisen leffojen suositusohjelmiston vuoksi. Jos suosittelujärjestelmä ei ole tuttu, kannattaa katsoa video, jossa esitellään Netflix-vuokraamon toimintoja.

Facebookissa olisi elokuvien vuokrausta ajatellen jo olemassa kaveripiireistä koostuva suosittelu- ja arviointimahdollisuus, joten Mark Zuckerbergia voi hyvinkin houkutella liittää tämän tyyppistä uutta liiketoimintaa Facebookiin.

Suomessakin voi vuokrata ja katsoa elokuvia Internetistä. Voddler ja SF Anytime vuokraavat kohtuuhintaan leffoja sitä mukaa kun uutuuksia tulee DVD-jakeluun.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *