Yhdysvalloissa e-kirjojen myynti ohitti kovakantisten kirjojen myynnin alkuvuodesta 2011

Digitaalisen kirjallisuuden trendien luoja, Yhdysvaltain markkina, on tehnyt jälleen uuden myyntiennätyksen tammikuussa 2011. E-kirjoja myytiin enemmän kuin kovakantisia kirjoja eivätkä pokkareiden myyntiluvutkaan ole enää kaukana. Painetun kirjallisuuden myynti laski ja e-kirjojen myynti kasvoi 116% vuotta aiemmasta tammikuusta.

E-kirjojen myynnissä tammikuuta pidetään huippukuukautena koska jouluna on hankittu paljon uusia lukulaitteita ja tablet-laitteita, joihin joulukuun lopussa ja tammikuussa ladataan innokaasti luettavaa.

Siitä huolimatta, luvut ovat johdonmukaisia ja näyttävät markkinan suunnan. E-kirjoja AAP:n (The Association of American Publishers) tilasto kertoi myydyn 69,9 miljoonan dollarin arvosta pelkästään tammikuussa 2011. Aikuisten kovakantisia kirjoja myytiin 49,1 miljoonalla dollarilla (laskua 11,3%), aikuisten pokkareita 83,6 miljoonalla dollarilla (laskua 19,7%) ja muita (Adult Mass Market) 39 miljoonalla (laskua 30,9%).

Suomen koko kirjamarkkina on noin 270 miljoonaa euroa vuodessa, kun Yhdysvalloissa tammikuun 2011 koko kirjamyynnin arvo oli noin 805 miljoonaa dollaria.

Verkkokauppa Amazon kulkee hieman edellä koko Yhdysvaltain kirjamarkkinaa, sillä kauppa raportoi jo aiemmin e-kirjamyynnin ohittaneen sekä pokkareiden että kovakantisten kirjojen myynnin.

Categories Yleinen