Käärmesormus-ooppera herää henkiin kahden esityksen ajaksi

Harri Ahmaksen kamari­oopperan Käärmesormus konserttiversio esitetään Lahdessa 3.4.2011 klo 18 ja Helsingissä 5.4. klo 19. Käärmesormuksen kantaesitys oli Kajaanin Runoviikolla kesällä 2008. Oopperan tekemisessä ovat nyt mukana Lahti Chamber, Ulla Raiskio, Petri Komulainen ja Metropolia ammattikorkeakoulu.

Käärmesormus

Kamariooppera Käärmesormus on sävelletty seitsemälle soittajalle ja kahdelle laulajalle. Mezzosopraanolla, Beata Lyonilaisella, on oopperassa suuri päärooli, jota altto tukee oopperan kertojana. Oopperan tarina kertoo 1400-luvulla Ala-Burgundissa eläneen Beata Lyoniaisen onnettomasta rakkaudesta, lapsista, pettymyksestä ja oman rauhan löytämisestä.

Säveltäjä Harri Ahmas kertoo teoksestaan: Uuteen oopperaan tutustuminen on ehkä verrattavissa uuden ihmisen tapaamiseen. Aluksi kaikki tuntuu uudelta ja jännittävältä, ehkä oudoltakin, mutta oppiessa tuntemaan uutta tuttavuutta, alkaa samoja piirteitä tunnistaa. Näin on oopperankin laita. Eri asioita tai tunnetilaa kuvaavat teemat ilmaantuvat uudestaan, ehkä oudossa valossa tai odottamattomassa käänteessä.

Käärmesormus

Ooopperan tekijät ovat:
Sävellys: Harri Ahmas
Libretto: Ulla Raiskio, Ilkka Laasonen, Harri Ahmas (Tittamari Marttisen runoteoksen pohjalta)
Kapellimestari: Petri Komulainen
Orkesteri: Lahti Chamber
Valot: Aki Helminen (Lahdessa)
Visualisointi: Ilkka Laasonen

Esityksiä, jotka kestävät noin kaksi tuntia, on vain kaksi:
3.4.2011 klo 18 Felix Krohn-Sali Lahden Konserttitalo, Sibeliuksenkatu 8, Lahti
5.4.2011 klo 19 Helsingin konservatorion sali, Ruoholahdentori 6, Helsinki
Liput: aikuiset 15 euroa, eläkeläiset ja opiskelijat 10 euroa, alle 16-vuotiaat lapset 5 euroa. Lippuja tuntia ennen ovelta.

Suomalainen Kamariooppera löytyy täältä.

Categories Yleinen