Tablet-laitteet voivat kiihdyttää siirtymistä digitaaliseen mediaan

Tablet-laitteita (sormitietokoneita, lättyjä, taulutietokoneita) hankitaan suomalaisiinkin koteihin kun sekä Applen laitteiden että kilpailijoiden, kuten Samsungin laitteiden saatavuus on parantunut. Mihin ihmeen tarkoitukseen näitä ohuita, kovakantisen kirjan kokoisia kosketusnäytöllisiä tietokoneita oikein hankitaan? Yhdysvalloissa asiaa on jo ehditty tutkia ja vastaus on: viihteeseen.

emarketer: tablet use replaces other media

Entä korvaako tablet-laite jonkun muun median vai lisääkö se vain elektroniikan ja netin parissa vietettyä aikaa? Tablet-laitteen kanssa vietetty laatuaika näyttäisi olevan pois muun median käytöstä.
Apple iPad 2 valkoinen
Eniten tablet-laite korvaa painetun kirjan lukemista: 59% tabletin käyttäjistä on vähentänyt aikaansa painetun kirjan parissa sen jälkeen kun tablet tuli taloon. Ainakin osa siirtyi e-kirjoihin, sillä 46% ilmoitti lukevansa digitaalista kirjallisuutta. 52% tabletin omistajista oli vähentänyt radion kuuntelua, mikä voi selittyä laitteisiin saatavilla olevilla musiikki-, video- ja muilla sovellusohjelmilla.

Tablet-laitteita käytetään pääasiassa kotona. 80% laitteen omistajista sanoivat käyttävänsä sitä pääasiassa kotona ja vain 11% kertoi käyttävänsä tabletiaan ensisijassa liikkeellä ollessaan.
Apple iPad 2 valkoinen
Mihin tablet-laitteita Yhdysvalloissa AdMob-yhtiön tutkimuksen mukaan käytetään? Huimat 84% käyttäjistä kertoi pelaavansa pelejä, 78% etsivänsä informaatiota ja 74% käytti sähköpostia.

Uutisia laitteella luki 61%, sosiaalista mediaa seurasi 56%, musiikista ja videoista nautti 51% ja e-kirjoja luki 46% käyttäjistä.

On oikeastaan yllättävää, että tablet-laitteet korvaavat tällä hetkellä ensisijassa painetun kirjan lukemista. Tabletien on ajateltu korvaavan sylitietokoneen ja pöytätietokoneen käyttöä, mutta eniten tablet onkin vaikuttanut kirjan ja radion asemaan.
Apple iPad 2 valkoinen
Sekä painettu kirja että radio ovat tähän asti pitäneet melko hyvin pintansa digitaalisen median vallatessa esimerkiksi musiikkiteollisuutta. Tablet on kuitenkin laiteformaatti, joka helppokäyttöisyydellään voi houkutella Internetiin, e-kirjoihin ja digitaalisiin lehtiin nuivasti suhtautuvia ihmisiä digitaalisen median pariin.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *