Internetiin kytkettäviä telkkareita jo 20% myydyistä malleista

Jos olet viime aikoina käynyt kaupassa tutkimassa uusia televisioita, sinulle on melko varmasti kerrottu malleista, jotka osaavat näyttää Internetistä haettuja videoita, valokuvia ja viestejä TV-ruudulla. Jäit ehkä miettimään mitä järkeä siinä on, mutta muu maailma ei enää sitä mieti vaan ostaa Internetiin kytkettäviä telkkareita. Tutkimusyhtiö DisplaySearchin mukaan sadan miljoonan Internet-TV:n raja menee rikki vuonna 2013.

DisplaySearch

Nykyaikainen televisio ei ole pelkästään litteä, teräväpiirto- ja laajakuvanäytöllinen tietokone, vaan myös Internetiin kytkettävä medialaite. Käytännössä kaikkien TV-valmistajien mallisarjoista löytyy tuotteita, jotka osaavat näyttää YouTube-videoita, Twitter-viestejä, Flickr-valokuvia ja Facebook-päivityksiä. Silloin kun telkkarista ei tule mitään katsottavaa, voi sen suurelta näytöltä kuitenkin katsella jotain.

Tällaisten TV-laitteiden myynnin odotetaan olevan suurinta Länsi-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa. Vuoden 2010 40 miljoonan laitteen myynnin ennakoidaan kasvavan 100 miljoonaan tuotteeseen vuonna 2013. Jo vuonna 2010 jopa 20% myydyistä telkkareista piti sisällään Internet-liitynnän mahdollisuuden.

TV-valmistajilla on kaksi lähestymistapaa Internet-toiminnallisuuden toteutuksessa. Yleisin on erityisesti TV-laitetta varten kehitetyt sovellusohjelmat. Muutama ohjelma, kuten YouTube ja Yle Areena tulee telkkarin mukana ja lisää voi ladata valmistajan ohjelmakatalookista. Toinen tapa on toimittaa Internet-selainohjelma telkkarin mukana, jolla surffataan kuten tietokoneella netissä. Internet-toimintoja telkkareissa ohjataan kaukosäätimellä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *