MReader-lukulaite sopii pienen e-kirjojen lukijan kouraan

Tarjonnan lisääntyessä myös Suomeen on saatu melkoisen hyvä valikoima e-kirjojen lukulaitteita. Nyt on varaa valita reilut sata euroa maksavan peruslaitteen ja useamman satasen monipuolisen tuotteen välillä. Tutustuin edullisen hintaluokan laitteeseen nimeltään MReader ja kokemus oli odotettu: hyvästä näytöstä ei ole tingitty ja toiminnallisuudessa on pitäydytty olennaisessa.

Katso video:

Hyvää MReader S600-laitteessa on sen pieni koko, keveys, selkeä näyttö ja edullinen hinta.

Laitteen pieni koko merkitsee myös sitä, että oikealla sivulla olevat näppäimet, joilla laitetta käytetään voivat olla joidenkin lukijoiden kouraan pienehköt. Silloin näppäimiin ei saa tuntumaa eikä ole varma onko painanut haluttua näppäintä vai ei. Muistikortin tai kaapelin välityksellä kirjojen lataaminen on hieman vaivalloista verrattuna kalliimpiin laitteisiin, joissa on langaton Internet-yhteys.

MReader S600 on selkeän yksinkertainen peruslaite e-kirjojen lukemiseen. Siinä ei ole ylimääräisiä ominaisuuksia (jollei musiikin kuuntelua kirjaa lukiessa lasketa sellaiseksi), vaan olennaiset toiminnot ovat kirjan lukeminen, tekstin koon säätäminen ja kirjanmerkkien lisääminen. Laitteeseen voi ladata luettavaksi monia e-kirjaformaatteja, myös Suomen kirjakauppojen käyttämät kopiosuojatut kirjaformaatit.

MReader-laitteita löydät Elibris-kaupasta.

MReader S600-lukulaitteen tekniset tiedot

– 6 tuuman mustavalkonäyttö. 800 x 600 kuvapistettä.
– 3.5mm stereokuulokeliitäntä (nappikuulokkeet mukana).
– USB-liityntä (kaapeli mukana).
– Yhteensopivat e-kirjaformaatit: PDF, TXT, CHM, FB2, RTF, TCR, PDB, HTM, PRC, HTML, EPUB, DJVU, IW44, IW4, DJV.
– MP3-musiikki (ja puhe- tai podcasttiedostot) ovat soitettavissa laitteessa.
– Muistikortti, jonne kirjoja ja musiikkia voi tallettaa on SD-tyyppiä (2GB kortti mukana).
– Arm9 Core (Samsung S3C2416).
– Laitteen käyttöjärjestelmäohjelmisto on Linux 2.6.
– RAM-muistia 256MB.
– Kielet: Suomi, Englanti, Ranska, Saksa, Espanja, Hollanti, Portugali, Italia, Tanska, Norja, Ruotsi.
– Li-ION 1700mAh ladattava akku.

MReader S600 e-kirjojen lukulaiteMReader S600 e-kirjojen lukulaite
MReader S600 e-kirjojen lukulaiteMReader S600 e-kirjojen lukulaite

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image