Heathen-taidenäyttelyssä arjen ilmiöistä löytyy uusi puolia

Kuvataiteilija Jukka Hautamäen Heathen-näyttely on avoinna 29.4.-22.5.2011 Muu galleriassa. Hautamäen seitsemännessä näyttelyssä on esillä arjesta tuttuja esineitä, joista löytyy uusia aiemmin tuntemattomia piirteitä. Ne saavat mielikuvituksen laukkaamaan.

Jukka Hautamäki, Heathen-näyttely

Jukka Hautamäen mielikuvitusta on lietsonut kansantarina kuolleesta sulhasesta, joka tulee hakemaan morsiantaan seurakseen hautausmaahan. Morsianta hän ei saa mukaansa, mutta seuraavana aamuna tytön vaatekappale löytyy pojan hautakiven päältä.

Kuvataiteilija Jukka Hautamäki käyttää teoksissaan usein kulutustavaroita, kuten videokasetteja ja kuivunutta leipää. Ääni ja kuva tukevat installaatiomaisia kokonaisuuksia. Hautamäki käsittelee luonnon ja ihmisen vuorovaikutusta havainnoimalla arkipäivän asioita, kuten tuulta ja oksien rapinaa.

MUU galleria sijaitsee Helsingissä Lönnrotinkatu 33:ssa.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image