E-kirjoihin siirtyneet kirjallisuuden suurkuluttajat hylkäävät painetun kirjan

Meneillään olevan kirjallisuuden suuren murroksen aikakautta seurataan Yhdysvalloissa tarkasti. Vuodesta 2009 lähtien kirja-alan yhdistys The Book Industry Study Group (BISG) on pitänyt yllä jatkuvaa käyttäjätutkimusta e-kirjojen vaikutuksesta luku- ja ostotottumuksiin. Uusin raportti kertoo kirjan viikossa ostavien kirjallisuuden suurkuluttajien pysyvän e-kirjojen parissa ja luopuvan painetuista kirjoista sen jälkeen kun uuteen järjestelmään ovat siirtyneet.

Sigmatek EBKT-101MReader S600 e-kirjojen lukulaiteVue Smartreader e-kirjojen lukulaiteSamsung Galaxy Tab 10.1

Kaksi kolmannesta lukijoista on siirtynyt kokonaan tai suurimmaksi osaksi e-kirjoihin. Suora johtopäätös olisi olettaa painotuotteiden myynnin laskeneen olennaisesti. Näin ei kuitenkaan ole. Painettujen kirjojen myynti on laskussa, mutta sekä e-kirjoja että painettuja kirjoja ostavat lukijat kertovat hankkivansa enemmän kirjoja kuin ennen.

Painettuja kirjoja lukevista 13% kertoi ladanneensa myös e-kirjoja tammikuussa 2011. Lukulaitteiden ja tabletien joulumyynnillä on ollut melkoinen vaikutus, sillä lokakuussa vain 5% kertoi lukeneensa e-kirjoja.

Lukulaitteet ovat suosituimpia tuotteita kertomakirjallisuutta lukevien ihmisten yöpöydillä kun taas Apple iPad ja muut tablet-laitteet ovat kaavioita, grafiikkaa ja multimediaa sisältävien kirjojen lukijoiden mieleen.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image