Tuhat kirjaa 1800-luvulta kesälukemiseksi alle kilon paketissa

Miten selvitä isosta pinosta kesälukemista mahdollisimman kevyellä kuormalla? Entä jos sattuu olemaan historian harrastaja – kirjat kun yleensä ovat vähintään viisisataasivuisia matkalaukun painoisia niteitä? E-kirjojen lukulaitteeseen kirjoja mahtuu enemmän kuin muutamassa vuodessa ehtii lukea eikä paino nouse yhtään olipa mukana viisi tai viisituhatta opusta. Historian harrastajalle voin myös suositella Apple iPad-tabletia ja siihen saatavaa ilmaista British Library 19th Century Collection-kirjakokoelmaa.
British Library 19th Century Collection, Apple iPad
Näin alkuun British Libraryn kokoelma 1800-luvun kirjoja iPad-sovelluksena sisältää noin 1000 teosta. Kirjasto aikoo laajentaa iPadin digitaalista kokoelmaa 60000 teokseen.

iPad-sovellus lataa kirjoja sitä mukaa laitteeseen kun niitä lukee, joten kaikille teoksille ei tarvitse tilaa olla.

1000 kirjan perussetti on ilmainen, mutta British Library antaa ymmärtää, että kokoelmaan jatkossa lisättävät opukset voivat maksaa jotakin.
British Library 19th Century Collection, Apple iPad
Valikoima 1800-kirjoja koostuu matkakertomuksista eri puolille maailmaa, maantiedon kirjoista ja romaaneista.

Kirjat on skannattu kirjaston kokoelmista ja ne ovat luettavissa tablet-laitteella sivu kerrallaan kuvina. Sivua voi suurentaa ja pienentää laitteen zoomaus-toiminnolla.
British Library 19th Century Collection, Apple iPad

British Library on tuottanut videokuvitusta muutaman kirjan aihealueeseen liittyen. Videoita pääsee katselemaan täältä ilman iPadia.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *