E-kirjojen myynti ohitti painettujen kirjojen myynnin muuallakin kuin verkkokauppa Amazonissa

E-kirjamarkkinan pioneeri Amazon saavutti jo aiemmin historiallisen rajapyykin kun verkkokauppiaan e-kirjamyynti ohitti painettujen kirjojen myynnin. Nyt kirjakauppias Barnes & Noble kertoo saavuttaneensa saman taitekohdan. Barnes & Noble-ketjun BN.com-verkkokauppa on myynyt kolme kertaa enemmän e-kirjoja kuin painettuja teoksia äskettäin päättyneen neljännesvuoden tilikauden aikana.

Barnes & Noble Nook lukulaite

Yhdysvaltalaisella Barnes & Noble-kauppaketjulla on myös kivijalkamyymälöitä, mutta niiden myynnistä ei ole kerrottu muuta kuin että heikosti menee. Myymälöiden pitkään laskussa ollut kirjamyynti laski edelleen – kolme prosenttia kvarttaalin aikana – pitäen koko tuloksen raskaasti tappiolla.

BN.com-verkkokaupan myynti sen sijaan kasvoi 65 prosentilla, mutta ei vielä riittänyt kattamaan myymäläketjun tappiota.

Barnes & Noblen menestyksellä e-kirjabisneksessä on muutakin yhteistä Amazon-verkkokaupan kanssa kuin e-kirjojen kasvu ohi painettujen tuotteiden. Barnes & Noble-kirjakaupalla myös oma e-kirjojen lukulaite Nook, aivan vastaavasti kuin Amazonilla on Kindle-lukulaite. Nook-laitteella voi lukea yleisintä Epub-e-kirjaformaattia, kun Kindle-laitteessa on Amazonin oma kirjaformaatti.

Barnes & Noble Nook lukulaite

Barnes & Noblen valikoimassa on kaksi laitetta: mustavalkoinen E-ink-näytöllä varustettu laite ja värinäytöllinen Nook Color. Kummassakin on kaksi kriittistä ominaisuutta, jotka tulisi olla kaikissa lukulaitteissa: langaton Internet-yhteys ja kosketusnäyttö. Värinäytölliseen laitteeseen voi lisäksi ladata lehtiä ja sovellusohjelmia.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *