Onko vain internetissä esitettävä TV-sarja silti TV-ohjelma?

Hulu on Yhdysvalloissa toimiva internet-palvelu, jossa on katsottavissa lähes kaikkien amerikkalaisten TV-kanavien ohjelmat jälkikäteen. Hulun omistavat TV-yhtiöt ovat hieman säikähtäneet palvelun huimaa suosiota, mutta se jatkaa omaa tietään. Nyt Hulu on ilmoittanut tuottavansa oman TV-sarjan: dokumentaristi Morgan Spurlock tekee vain Hulun käyttöön kuusiosaisen ohjelman.

Hulu

Morgan Spurlockin ohjelman nimi Day in the Life (päivä elämässä). Sarjan jokaisessa jaksossa kuvataan jonkun kuuluisan henkilön päivä. Mukana ovat ainakin Richard Branson, muusikko Will.i.am ja koomikko Russell Peters.

Siis hetkinen, onko tämä sama asia jos Suomessa TVkaista tai Elisa Viihde ostaisivat Hannu Karpolta uuden ohjelmasarjan ja yksinoikeuden sen esittämiseen? Aika lähellä ollaan. Hulu on kuitenkin huomattavasti enemmän kuin TV-ohjelmien tallennuspalvelu. Sen liiketoimintamallina on myydä mainoksia esitettävien (mainosten yli ei voi hypätä) ohjelmien alkuun ja väliin ja laskuttaa kuukausimaksua premium-palvelusta, jolla katsoja saa suuremman ohjelmavalikoiman.

Elokuvia verkossa vuokraava Netflix on myös rahoittanut TV-sarjan, jonka esittämiseen se saa yksinoikeuden.

Kun internet-palvelu tuottaa ja esittää TV-sarjan, jota ei näytetä televisiokanavilla ollenkaan, niin onko se silti TV-ohjelma?

Hulun ohjelmia voi katsoa tietokoneella, televisiolla, pelikonsolilla ja puhelimella, mutta vain jos laite on kytketty internetiin USA:ssa. Tällä suomenkielisellä videolla esitellään katsojan kannalta hienosti toimivan Hulun käyttöä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *