Helsingin juhlaviikot 19.8.–4.9.2011 tarjoaa musiikkia, runoja, tanssia, taidetta, teatteria

Valtavaksi tapahtumaksi paisunut Helsingin Juhlaviikot on jo niin iso festivaali, että se itse asiassa koostuu useasta tapahtumakokonaisuudesta. 19.8.–4.9.2011 järjestettävät juhlaviikot sisältävät klassisen musiikin festivaalin, populaarimusiikin Huvila-tapahtuman, elokuvafestivaalin, teatteri-tanssi-sirkus-tapahtuman, runofestivaali Runokuun, Viapori Jazzin ja luonnollisesti legendaarisen Taiteiden yön 26.8.

Tuttujen festivaaliohjelmien lisäksi tänä vuonna on koettavissa uusi tapahtuma: Juhlaviikkoklubi. Se tarjoaa festivaalin esityksiin liittyvää ohjelmistoa Kansallisteatterin Lavaklubissa. Klubilla nautitaan musiikista ja elokuvista, keskustellaan ja tavataan taiteilijoita. Iltapäivästä iltamyöhään auki olevan klubin ohjelmisto on ilmaista.

Festivaalilla on klubin lisäksi runsaasti muuta ilmaisohjelmistoa, kuten klassisen musiikin konsertteja Tuomiokirkon kryptassa, elokuvia ja konsertteja helsinkiläistalojen sisäpihoilla.

Viidettä kertaa järjestettävä Stage antaa yleisölle kiinnostavan kotimaisen ja kansainvälisen teatterikatsauksen 17.-31.8. Runokuu levittäytyy kaupunkiin 26.8.–1.9. Viapori Jazz soi Suomenlinnassa 24.–27.8. ja Art goes Kapakka näyttäytyy Helsingin ravintoloissa 18.–27.8. Uusi Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali on Cirko Pikkolo, joka tarjoaa lapsille suunnattua sirkusohjelmistoa 26.-28.8.

Koko Helsingin juhlaviikkojen ohjelmatarjonnan löydät täältä.

Categories Yleinen