Notting Hill-elokuvan Travel Book Shop-kirjakauppaa uhkaa konkurssi

Julia Robertsin ja Hugh Grantin tiet kohtasivat Notting Hill-elokuvassa matkakirjoihin erikoistuneessa kirjakaupassa. Kauppa on vielä toistaiseksi oikeasti olemassa Lontoon Notting Hillin kaupunginosassa, mutta sitä uhkaa konkurssi. Pienen, mutta mieleenjäävän roolin samassa elokuvassa tehnyt Alec Baldwin on herätellyt ihmisiä pelastamaan Travel Book Shop Twitter-palvelussa.

Travel Book Shop, Notting Hill

Guardian-lehden mukaan kirjakaupalla on enää vajaa kaksi viikkoa aikaa selvitä veloistaan. Kaupan omistajan kaipaamaa koko liiketoiminnan ostajaa ei ole löytynyt, joten sulkeminen saatta olla edessä.

Notting Hill-elokuvan jälkeen Travel Book Shopista tuli turistinähtävyys. Ulkoa päin kirjakauppa on sama mikä elokuvassakin näkyy, mutta sisältä oikea Travel Book Shop on aivan erilainen. Elokuvaa varten kirjakaupan sisätilat rakennettiin lähellä olevaan antiikkikauppaan, mutta ei samanlaiseksi kuin oikean kaupan sisätilat.

Verkkokauppoja ja e-kirjoja olisi luonteva syyttää tämänkin kirjakaupan ahdingosta, mutta kauppias itse pitää yleistä talouden taantumaa syypäänä vähentyneelle myynnille.

Categories Yleinen