Peräti 70% tablet-medialaitteen omistajista viihtyy laitteensa ääärellä katsoessaan televisiota

Televisiota katsellessaan monet syövät, jumppaavat, lukevat lehtiä ja kirjoja, tai rapsuttavat koiraa. Käyttäytyykö yleisö samoin myös jatkossa? Ei siltä näytä, sillä uudet välineet korvaavat vanhan median television katselun täydentäjänä. Markkinatutkimusyhtiö Nielsen on tutkinut mitä laitteita television katsojat Pohjois-Amerikassa käyttävät. Peräti 70% tablet-laitteen omistajista käytti laitetta katsoessaan televisiota.

42% tabletin omistajista käytti laitetta päivittäin TV-ohjelmia katsoessaan ja 28% useasti viikon aikana. Sekin Nielsenin tutkimuksessa selvisi mitä laitteilla tehdään TV:n ääressä. Kolme suosituinta aktiviteettia olivat sähköposti, nettisivuilla surffailu (nimenomaan sellaisilla sivuilla, jotka eivät liittyneet TV-ohjelmaan tai sen mainoksiin) ja sosiaalinen media.

Älypuhelinten omistajista 64% (40% päivittäin ja 24% useasti viikossa) touhusi puhelimensa parissa televisiota katsoessaan. Puhelinta käytettiin täsmälleen samoihin asioihin kuin tabletia televisiota katsellessa.

Nielsenin keräämä tilasto:

Source: Nielsen study

Virkkasivatko tabletien ja älypuhelinten käyttäjät pannulappuja televisiota katsoessaan ennen kuin hankkivat itselleen medialaitteen? Tuskin. Todennäköisesti he ovat lukeneet lehtiä ja kirjoja tai näpelöineet kannettavaa tietokonetta. Uudet medialaitteet korvaavat helposti painetun lehden ja kirjan ja pitkälle myös PC:n tässä tilanteessa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *