Britanniassa e-kirjoja myydään enemmän kuin kovakantisia kirjoja

Britannian e-kirjamarkkinan syntyminen on ollut odotettua nopeampaa. Saarivaltakunta on seurannut melko tarkkaan Yhdysvalloista alkanutta kehitystä: ensin verkkokauppa Amazon tuo edullisen lukulaitteen ja edulliset e-kirjat markkinoille ja kilpailijat seuraavat kaukana perässä miten kykenevät samalla valittaen perinteisen kulttuurin kuolemaa. Kaksi suurta kirjakauppiasta Britanniassa kertoi jo vuoden 2011 puolivälissä vilkkaasta e-kirjojen myynnistä.

cybookopus-turunkirjasto (1)-crop

Amazon.co.uk kertoi myyneensä alkuvuonna 2011 enemmän e-kirjoja kuin kovakantisia kirjoja. Amazon Kindle lukulaitteen ja e-kirjojen myynti alkoivat Isossa Britanniassa elokuussa 2010, joten kysyntä on siitä lähtien ollut todella vilkasta. Amazonin edustaja laski huhtikuusta 2011 jokaista 100 kovakantista kirjaa kohden verkkokaupan myyneen 242 e-kirjaa.

Jokainen Lontoon kävijä on sivuuttanut ja moni ehkä käynytkin Waterstone’s-kirjakaupassa. Myymälöitä ketjulla on 300 kappaletta ympäri saarta, mutta niin vain on käynyt että verkosta ladattavat kirjat ovat ottaneet suuren siivun ketjun myynnistä. Waterstone’s kertoi e-kirjojen myynnin olevan nelinkertaista kovakantisten kirjojen myyntiin verrattuna. Kyseessä on kuitenkin myytyjen tuotteiden lukumäärä, ei niistä saatu liikevaihto.

Guardianin raportti aiheesta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *