Rembrandtin maalaama omakuva löytynyt toisen maalauksen alta

Yksi Rembrandtin tunnetuista tauluista on kuva vanhasta parrakkaasta miehestä. Kun maalausta tutkittiin röntgensäteiden avulla Brookhaven National Laboratoryssa New Yorkissa ja ESRF:ssä Ranskassa, tutkijat havaitsivat toisen hahmon ääriviivat parrakkaan miehen kuvan alla. Lähemmissä tutkimuksissa on päädytty siihen, että kyseessä todellakin on maalaus ja nimenomaan Rembrandtin itsestään maalaama teos.

Alberto Bravin, joka ESRF:ssä on erikoistunut röntgensäteiden uusiin sovelluksiin, kertoi: ”Kehitimme sädelaitteemme ihmisten lääketieteellisiin tutkimuksiin. Erikoisominaisuutena siinä on leveä säde ja korkea energia, joka teki siitä juuri sopivan laitteen havaitsemaan metallit, kuten lyijy ja elohopea maalauksesta”. Värisekoituksissa käytettiin aineita, jotka sisälsivät metalleja.

Tutkimuksen tehneen ESRF:n sivulla on kuva hahmosta, joka maalauksen takaa paljastui ja kuvat kahdesta Rembrandtin maalaamasta saman tyyppisestä omakuvasta minkälainen peitetystä teoksesta olisi todennäköisesti tullut.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *