Sovellus tablet-laitteessa tunnistaa televisiossa näkyvän ohjelman

Television katseluun liittyy sosiaalista mediaa innokkaasti käyttävissä perheissä myös älypuhelin, tablet-laite tai kannettava tietokone. Sen lisäksi, että paikallaolijoiden kanssa vaihdetaan mielipiteitä katseltavasta ohjelmasta, internetiin kytketyllä laitteella viestitään verkkotuttujen kanssa esimerkiksi aiheesta #linnanjuhlat. Vielä pitemmälle television ja sosiaalisen median yhteiselon vievät sovellukset, jotka automaattisesti tunnistavat televisiosta katseltavan ohjelman ja vievät katsojan suoraan siitä käytävään keskusteluun.

Videolla Gracenote-yhtiön toimitusjohtaja esittelee tablet-laitteelle tehdyn sovelluksen, joka tunnistaa niin elokuvat kuin TV-ohjelmatkin.

Noin 25 sekunnin kohdalla esittelijä käynnistää Gracenote-sovelluksen tablet-laitteessa. Sovellus jää kuuntelemaan tabletin mikrofonin kautta. Taustalla olevassa televisiossa pyörii nauhoitettu ohjelma. Muutamassa sekunnissa sovellus tunnistaa katseltavan ohjelman, tuo ohjelman tiedot ruudulle, näyttää ohjelmassa soivan musiikin tiedot ja esittelee näyttelijät.

1 minuutin 20 sekunnin kohdalla hän painaa sovelluksen Sync-nappia, jolloin sovellus ryhtyy vertaamaan kuulemaansa äänimaailmaa juuri sillä hetkellä televisiossa lähetettäviin ohjelmiin. Jälleen muutamassa sekunnissa Gracenote-sovellus tunnistaa TV-ohjelman.

TV:n katsojille tällainen sovellus tuo uuden aktiivisen ulottuvuuden ruudun töllöttämiseen. Yhtenä motiivina teknologian rahoittajilla on kuitenkin mainostaminen. Sovellus tietää kuka ja missä katsoja on, ja mitä hän katsoo. Mainosten myynti tähän ikkunaan tulee olemaan iso bisnes.

Gracenoten käyttämä teknologia perustuu siihen, että yhtiöllä on tallessa verkkopalvelimillaan valtava valikoima TV-ohjelmien ja elokuvien ääninäytteitä. Tablet-laitteessa sovellus äänittää lyhyen pätkän kuulemaansa äänimaailmaa ja lähettää sen Gracenoten palvelimille, jotka katsovat löytyykö sitä vastaavaa ääninäytettä. Jos löytyy, katsottava ohjelma on tunnistettu.

Video löytyi Gigaom-julkaisusta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *