Ratkaisu pimeässä e-kirjojaan lukeville: itsevalaiseva lukulaite

Jokainen e-kirjojen lukulaitetta kesällä ulkona käyttänyt lukija tietää, että laitteella on mukava lukea myös auringonvalossa. Jokainen pimeänä talviyönä hämärässä lukunurkassa lukemista yrittänyt tietää, että niin lukulaite kuin painettu kirjakin vaativat sopivan valonlähteen. Lähivuosina markkinoille on odotettavissa lukulaitteita, jotka osaavat valaista itse näyttönsä.

Katso Flex Lighting –yhtiön video valaistuksen toiminnasta prototyyppilaitteessa:

Videolla esittelijä siis laittaa valon päälle lukulaitteeseen kun valot huoneesta sammuvat. Flex Lighting –yhtiön valaistusteknologia perustuu ohueen kalvoon, jonka lukulaitteen valmistaja asentaa tehtaalla laitteen näytön päälle. Itse valo tuotetaan pienillä ja vähävirtaisilla LED-valoilla.

Lukulaitteita, joissa Flex Lighting –valaistus on mukana, saamme kuitenkin odotella sillä valmistaja ei ole vielä ilmoittanut yhdestäkään valmistajasta, joka olisi ottanut teknologian käyttöön.

Tablet-laitteiden ja tietokoneiden käyttäjillä vastaavaa valaistusongelmaa ei ole, koska niissä käytety LCD-näytöt tuottavat valon itse. Toisaalta niiden käyttö auringonvalossa on käytännössä hyvin hankalaa. E-kirjojen lukulaitteissa yleisesti käytetty E ink –näyttöteknologia takaa erinomaisen tekstin luettavuuden, mutta se ei tuota itse valoa lainkaan.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *